Magazin Evsiz düşmanı seri katil

Evsiz düşmanı seri katil

Paylaş
Evsiz düşmanı seri katil

ABD’de ‘evsiz’ avına çıkıp dört günde üç evsizi uykusunda öldüren seri katil, hırsızlık yaparken yakalanınca kabus son buldu.

ABD'nin Los Angeles kentinde dehşet saçan seri katil, halkı alarma geçirdi. Katilin sadece evsizleri hedef aldığı açıklandı. Yetkililer evsizlere ve geceleri dışarı çıkanlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Dört günde üç evsiz uyudukları sırada katledildi. 37 yaşındaki Jose Bolanos, pazar günü sabaha karşı saat 3.00'te öldürüldü. Bundan 24 saat sonra 62 yaşındaki Mark Diggs bir binanın arkasında vuruldu. Üçüncü kurban ise çarşamba sabaha karşı öldürüldü. Ancak bundan önce salı günü bir hırsızlık olayında Nicholas Simbolon adlı bir kişi öldürüldü. Bu olay, seri katilin izini ele verdi. Çünkü zanlı, soymak istediği kurbanını Tesla şarj istasyonundan seçmişti.

Haberin Devamı

PLAKADAN BULUNDU

Kurban Simbolon'u evine kadar takip etmiş ve soygunda işler yolunda gitmeyince onu öldürmüştü. Bu olay sonrası bir trafik çevirmesinde yakalanan 33 yaşındaki Jerrid Joseph Powell'ın evsiz cinayetlerinin de zanlısı olduğu ortaya çıktı. Polis, şüpheli seri katilin bu cinayetlerle bağlantısının, her cinayetin işlendiği yerde görülen gri otomobiliyle kurulduğunu söyledi. Müfettişler Powell'ın izini sürmek için otomatik plaka okuyucu sistemi kullandı. Cinayetlerde kullanılan silah da ele geçirildi. Powell, tutuklandı. Tutuksuz yargılanması için kefalet bedeli olarak 2.1 milyon dolar belirlendi. ABD'de evsiz krizinin en çok yaşandığı kentlerden olan Los Angeles'ta her gün dört ila beş evsiz ölüyor.

Haberin Devamı