Magazin Hadi ipucu: “Avrupa Leylek Köyü seçilen köy hangi ilimize bağlıdır?”

Hadi ipucu: “Avrupa Leylek Köyü seçilen köy hangi ilimize bağlıdır?”

Paylaş
Hadi ipucu: “Avrupa Leylek Köyü seçilen köy hangi ilimize bağlıdır?”

Hadi uygulaması 15 Mart Cuma gününün ilk ipucu sorusunu takipçileriyle paylaştı. 12:30’da yapılacak bilgi yarışması için uygulama takipçilerine “Uluabat Gölü'nün kenarında yer alan Türkiye'de leylek gözlemi yapılan ilk ve tek köy olduğu için 2011 yılında Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından Avrupa Leylek Köyü seçilen bu köy hangi ilimize bağlıdır?” sorusunu yöneltti. İşte hadi ipucu sorusunun yanıtı…

Hadi uygulaması günün ilk ipucu sorusunu paylaştı. Uygulama takipçilerine “Uluabat Gölü'nün kenarında yer alan Türkiye'de leylek gözlemi yapılan ilk ve tek köy olduğu için 2011 yılında Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından Avrupa Leylek Köyü seçilen bu köy hangi ilimize bağlıdır?” sorusunu paylaştı. İşte 15 Mart Cuma Hadi ipucu sorusunun yanıtı…

Haberin Devamı

CEVAP

Eskikaraağaç /Bursa

ESKİKARAAĞAÇ NEREDEDİR?

Asıl adı Eskikaraağaç olan ve 2011’de Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından Avrupa Leylek Köyü seçilen köy, Bursa merkeze sadece 44 km uzaklıktadır. Son yıllarda Bursa’nın gözde adreslerinden olan Gölyazı’nın yanı başında bulunuyor Avrupa’daki leylek köyleri ağının Türkiye’deki tek temsilcisidir.

Yılda 30-40 leyleği misafir eden köyde ve Uluabat Gölü civarında yapılan çalışmalarla insan etkisine dayalı leylek ölümlerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Köye gelen tüm leylek aileleri ve sayıları gözlem evi içerisinde oluşturulan sistemde kayıt altında tutuluyor. Ayrıca gözlem evi içerisinde kameralarla yaban hayatın ve kaçak avcıların izlendiği bir sistemin yanında toplantı salonu ve küçük bir müze de bulunuyor. Müzenin içerisinde bölgede yaşayan farklı türdeki kuşları inceleme ve türler hakkında bilgi alma fırsatınız oluyor.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI LEYLEK FESTİVALİ

Eskikaraağaç köyünde her yıl Haziran ayında ‘Uluslararası Leylek Festivali’ düzenleniyor. Festivalde; konserler izleyebilir, çocuklar için aktivitelere katılabilir, tekne turları yapabilir, köy alanına kurulan sergileri görebilirsiniz.