Magazin 'Hep bir oğlum olsun isterdim'

'Hep bir oğlum olsun isterdim'

Paylaş
'Hep bir oğlum olsun isterdim'

18 yıllık hayat arkadaşı yönetmen Orhan Oğuz'un oğlu Tunç Oğuz'u bu yıl evlat edinen Nilüfer Açıkalın ilk defa Anneler Günü'nü kutluyor

Oyuncu, yazar Nilüfer Açıkalın, bu yıl ilk defa resmi olarak Anneler Günü’nü kutluyor. Birkaç ay önce sevgilisi Orhan Oğuz’un oğlu Tunç’u evlat edinen Açıkalın, “Bunlar formalite, Tunç bana 7 yaşından beri ‘anne’ diye seslenir. Bizimilişkimiz daha çok arkadaş gibidir. Her yıl Anneler Günü’nde bana hediyeler alır. Hediyelerini görebileceğimyerlere koyarım, hepsini saklarım” diyor.

Haberin Devamı

*** 18 yıldır yönetmen Orhan Oğuz'la birliktesiniz ve bu yıl sevgilinizin oğlu Tunç Oğuz'u evlat edindiniz. Peki, siz nasıl bir aile oldunuz?
Biz çok güzel bir aileyiz. Saygı, tartışma, birbirini dinleme, empati kurma ve bağımsızlık üzerine kurulu bir ilişki düzeni var. Ben oğlum Tunç'la birlikte büyüdüm. Tanıştığımızda ben 24, o 5 yaşındaydı. İnsan beraber büyüyünce ana-oğul kadar arkadaş da oluyor. Biz beraber oynayıp, bir şeyleri keşfederek dünyayı paylaştık. İlişkimiz de hiçbir zorlama olmadan, hayatın içinde yoğrularak kendi kendine gelişti. Ancak her şeyin temelinde çok kuvvetli bir güven ve sevgi var.

*** Tunç Oğuz, 7 yaşında size “Anne” demeye başlamış. Nasıl bir olayın ardından hayalini kurduğunuz “Anne” kelimesi ağzından çıktı?
Bana hep “Nilüfer” derdi. Orhan, Tunç ve ben birlikte yaşamaya başlamıştık. Bir gün o bahçede oyun oynarken ben kitap okuyordum. Dışarıdan avaz avaz “Anne” diye bağıran bir çocuk duydum. Ben de içimden “Ne kadınlar var. Doğurup sokağa atıyorlar. Çocuk bir saattir anne diye bağırıyor. Bakan yok” dedim. Sesi dikkatli dinleyince Tunç olduğunu anladım. Koşarak balkona gittim. Bana “40 saattir anne diyoruz, bakmıyorsun” dedi. Ben de ona “Efendim canım oğlum” dedim. O günden sonra da ana oğul olduk. Onun seçimiyle anne oldum.

Haberin Devamı

Tunç’a her gün Anneler Günü
Şu anda Marmara Üniversitesi Resim Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Tunç Oğuz, mezun olduktan sonra yurtdışında sinema eğitimi almak istiyor. Nilüfer Açıkalın, Tunç’a gelecek planları konusunda yardımcı olmak istediğini söylüyor. İlk defa resmi olarak Anneler Günü kutlayacağını ifade eden Açıkalın, “Dün babası ‘Annene ne alacaksın?’ diye sordu. Tunç, ‘Benim için her gün Anneler Günü’ diye cevap verdi. Bana bugüne kadar hep çok özel hediyeler aldı. Onun aldıkları hep yakınımdadır ve özeldir” diye duygularını özetliyor. (Habertürk)