Magazin 'İnsanlar aşkı unuttu'

'İnsanlar aşkı unuttu'

Paylaş
'İnsanlar aşkı unuttu'

Üç yıl süren sessizliğin ardından 'Gözümün Bebeği' albümüyle yoğun bir koşuşturma içine giren Aşkın Nur Yengi, Hafta Sonu dergisine şarkılarını, albümünü, aşkı anlattı

Albüme adını veren ‘Gözümün Bebeği’ adlı şarkının sahibi Sezen Aksu, yorumcusu sizsiniz. Sizin ve Sezen Aksu’nun gözünün bebeği kim ya da kimler?
Herkesin evlatlarıdır gözünün bebeği. Burada genel kapsamlı bir düşünce var. Albüm hazırlığı aşamasında ben Sezen Abla’ya (Aksu) gittim, icazet almaya (gülüyor). O gün ilkler anlamında Mithatcan ve benim onun için çok önemli olduğumuzu açıklamıştı. Ayrıca, ben de annemin gözünün bebeğiyim ve beni Sezen Abla’ya henüz 14 yaşındayken teslim etmişti.
2006’da ben evlenirken, Sezen Abla benim nikah şahidimdi. ‘Gözümün Bebeği’ ve ‘Yasak Elma’ adlı iki şarkıyı düğün hediyesi olarak bana verdi. Ama şarkıları alır almaz hayata geçiremedim. O iki şarkıyı saklarken de onlar benim gözümün bebeğiydi zaten. O arada ‘Aşkın Şarkıları’ adıyla bir albüm girdi araya. Sonra yaz döneminde bir single yapalım fikri atıldı ortaya. Ben single istemedim. Çünkü benden beklenen albümdü artık. Üç yıl özenle çalıştım, titizlendim ve öyle ortaya çıktı albüm. İçime sinmeseydi, çıkarmazdım.

‘Yasak Elmam’ şarkısı da Sezen Aksu’ya ait. Ve onu Haluk Bey’le size hediye etti, öyle mi?
Sezen Abla evinin balkonundan denize bakarken, şarkının sözleriyle beraber Ahmet Kaya ile olan dostlukları, birlikte geçirdikleri güzel günler aklına gelmiş. Şarkıda ‘Ağlıyoruz Attila İlhan, ben ve Müjgan’ diyor. Zaten bu şarkı da düğün hediyesi olarak verildi bana. Ama Sezen Abla böyledir... Ben ona albümle ilgili şarkıları dinletmeye gittiğimde, bana yeni bir şarkı daha verdi. Çok eli açıktır.

Sezen Aksu’nun sağlığıyla ilgili en son haberi sizden alabilir miyiz?
Çok iyi, hiçbir sıkıntısı yok. Hepimizin hayatında ufak tefek sağlık sorunları oluyor tabii. Kendimize bakmamıza rağmen, istem dışı sıkıntılar oluyor. Öyle bir sıkıntıydı o. Ancak şimdi her şey pırıl pırıl, sorun yok.

‘Yasak Elmam’ şarkısından yola çıkarak soralım hemen, Aşkın Nur Yengi’nin ‘yasak’ları var mıdır?
Ben yasak sevmem! Yasak bana göre tahrik edicidir. Yasak kelimesini lugatımda bulundurmam. Belli yaştan sonra insanlar “Hayır” demeyi öğreniyor. Mesela ben kızımla ilişkimde, onun doğumuyla birlikte “Hayır” demeyi öğrendim.

Albümle ilgili aldığınız ilk tepkilerden söz eder misiniz, neler söylüyorlar?
28 yıldır sahnede hep zirvedeydim. Tirajlarım hep yüksek oldu. İlk albümüm iki milyon sattı, ikincisi dört milyon sattı. Ama o zamanki insanlarla şimdikiler farklı artık. Artık her şey çabuk tüketilir oldu. İnsanların seçiciliği kontrolsüzleşti.



İnsanlar aşkı unuttu...

Aşka az sonra geleceğim ama önce Haluk Bey albümü dinleyince nasıl bir yorum yaptı, bunu öğrenmek istiyorum?
Bayıldı! “Bugüne kadar yaptığın en güzel albüm” dedi. Çünkü albüm içinde aşk var, evlat var, sevgi tadı var, meslek hayranlığı var. Alan kişi için neler ifade ettiği onların duygu dünyasına bağlı.

Haluk Bey, Nazlı’ya kardeş gelsin istiyor, siz mesafeli duruyorsunuz. Neden?
Sakıncası yok, “Olsun tabii... Ama 35 yıl sonra olsun” diyorum. Hamileliğim çok sorunlu geçti. Hayati tehlikeler yaşadım. Bu sorunu yaşayan biri olarak yeniden hamile kalmak istemem.

Hayalimdeki hamileliği yaşamadım

Bu albüm aşkı anlatıyor.
Evet, albümdeki şarkıda “Aşkı anlatan başka sözüm yok” diyorum. Ama aşk yok artık. Aşk konusunda şöyle bir silkinme zamanımız geldi zaten. Hayatı biraz kontrol altına alma zamanı geldi. Hayattan çok, aşkı anlatmak istedim albümde. Bana “İlk albümünüzde aşkı anlattığınız şarkıları çok sevmiştik, bu albüm de onun gibi olmuş’ diyorlar. Ben de onlara diyorum ki, “Siz aşkı benim şarkılarımda arayacağınıza, kendinizde arasanıza!” Şarkı yerine rüzgarın bir fısıltısı da aşkı anlatabilir.

Formunuzu nasıl koruyorsunuz?
Hamilelik dönemimde çok fazla kilo almadım. Bir yığın ilaç alıyordum çünkü. Hayalimdeki hamileliği yaşamadım. Hamilelik ödemi hastalığı yaşadım.Kızıma kavuştum ve o da anaokuluna başladı. Kendime ayıracak zamanım var şimdi. Her şeyi doğal yaşıyorum.

2

Haberin Devamı