Magazin Jude Law: VIII. Henry rolü için kan, dışkı ve ter kokulu bir parfüm kullandım!

Jude Law: VIII. Henry rolü için kan, dışkı ve ter kokulu bir parfüm kullandım!

Paylaş
Jude Law: VIII. Henry rolü için kan, dışkı ve ter kokulu bir parfüm kullandım!

Dünyaca ünlü oyuncu Jude Law, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde sekiz dakika boyunca ayakta alkışlanan yeni filmi 'Firebrand'deki rolü için kan, dışkı ve ter kokulu bir parfüm kullandığını açıkladı.

Tam adı David Jude Heyworth Law olan, İngiliz aktör Jude Law; yeni filmi 'Firebrand'de canlandırdığı Kral VIII. Henry rolü için 'kan, dışkı ve ter' kokularından oluşan, 'korkunç' bir parfüm kullandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Cannes Film Festivali'nde 'Firebrand'in basın toplantısı sırasında konuşan 50 yaşındaki Hollywood yıldızı, "Henry'nin kokusunu üç oda öteden alabildiğinize dair birkaç ilginç hikaye okudum" dedi.

'BERBAT KOKMAMIN BÜYÜK BİR ETKİ YARATACAĞINI DÜŞÜNDÜM'

Law, konuyla ilgili; "Bacağı çok kötü çürüyormuş ve çürümenin kokusunu gül yağıyla saklamış. Berbat kokarsam bunun büyük bir etki yaratacağını düşündüm" ifadelerini kullandı.

Bu sözlerle Law'ın; Kral VIII. Henry'in son yıllarında, 1536'da yaşadığı bir mızrak dövüşü kazasının ardından kaptığı bir enfeksiyonun neden olduğu söylenen, kronik bacak ülserlerine atıfta bulunduğu düşünüldü.

'BİR PARFÜM UZMANIYLA ÇALIŞTIM'

Variety'nin haberine göre; ünlü isim, Kral'ın kötü kokusuna benzeyecek 'korkunç' bir parfüm hazırlamak için bir uzmanla birlikte çalıştığını açıkladı.

Haberin Devamı

"Söz konusu uzman, harika kokular yapıyor; ama aynı zamanda berbat kokular da yapıyor. Bir şekilde kan, dışkı ve terden oluşan bu olağanüstü kokuyu buldu" diyen Jude Law, şöyle devam etti:

 

Başlangıçta bu kokuyu çok az kullandım, ancak sonra bir 'parfüm festivaline' dönüştü.

'GERÇEKTEN KORKUNÇTU'

Filmin yönetmeni Karim Aïnouz da aktörün anlattıklarına katılarak, "Jude sete girdiğinde koku gerçekten korkunçtu" şeklinde konuştu.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Prömiyerini 21 Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nde yapan 'Firebrand', sekiz dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Jude Law, filmde İngiliz hükümdarı Kral VIII. Henry'nin hayatının son dönemlerini canlandırıyor. Alicia Vikander ise onun altıncı ve son Kraliçesi olan Catherine Parr'a hayat veriyor.

'BUGÜNKÜ MONARŞİ İLGİMİ ÇEKMİYOR'

Öte yandan Law, daha önce verdiği bir röportajda, bugünkü monarşiyle ilgilenmediğini söyleyerek, "Gerçekten hiç takip etmiyorum. Ben dedikodu yapan biri değilim. Gerçekten zevk almıyorum. Hiç ilgimi çekmiyor ve gevezelik hikayelerini takip etmekten gerçekten hoşlanmıyorum" demişti.

Ünlü isim, Kral Charles ve Kraliçe Camilla'nın bu ayın başlarındaki taç giyme törenlerinin fotoğraflarına bakarak, "Bu ortaçağ töreni ve bunun günümüze uygulanışı beni çok modern hissettirdi" diye konuşmuştu.