Magazin Kamelyalı Kadın'a dondurmalı doğum günü

Kamelyalı Kadın'a dondurmalı doğum günü

Paylaş
Kamelyalı Kadın'a dondurmalı doğum günü

İki yıl önce hayatını kaybeden Yeşilçam'ın 'Kamelyalı Kadını', oyuncu ve modacı Çolpan İlhan, doğum günü olan 8 Ağustos'ta Zincirlikuyu'daki mezarının başında dualarla anıldı

Ünlü oyuncunun oğlu Kerem Alışık’la torunu Sadri’nin organize ettiği etkinliğe Çolpan İlhan’ın çok sayıda öğrencisi ile oyuncu dostları katıldı. Ünlü oyuncunun sevenleri fotoğraf ve şiirlerini mezar taşıyla ağaçlara yapıştırırken, Sadri Alışık’ın, 1978 yılında karakelem çizdiği resim ise arşivlerden bulunup büyük bir afiş olarak hazırlandı.

Haberin Devamı

İlhan’ın okulundan öğrencileriyle, sinema dünyasından Sefa Önal, Yılmaz Atadeniz, Süleyman Turan gibi isimler katıldığı anma günü din görevlisinin Kuran-ı Kerim’den okuduğu sure ve dualarla başladı. Kerem Alışık’ın kimi zaman gözyaşlarını tutamadığı görülürken, Çolhan İlhan ve Sadri Alışık’ın sofralarda fakire bir ekmek, yemekte tuz olduğunu anlatan din görevlisiyle ikiliyi “Siyah beyaz televizyonlarda hep onların filmlerini görmek isterdi” sözleriyle yad etti.

'SEN BİZE ELİMİZ KADAR KALBİMİZ KADAR YAKINSIN'

Tören sonrası etkinliğe katılanlara üzerinde Çolpan İlhan’ın resminin basılı olduğu ve üzerinde ‘Hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların, sen bize elimiz kadar kalbimiz kadar yakınsın’ yazılı dondurmalar dağıtıldı. Annesi için dağıtılan dondurmayı kendisin de yedikten sonra kameraların karşısına geçen Kerem Alışık ise “Her şeye çare var ama özlemek çok kolay yeri doldurulamayan bir duygu. Bu insana biraz ağır geliyor. Yere göğe kalbinize sığdıramadığınız insanları böyle küçük toprakların içine sağdırmak ağır geliyor. Çolpan İlhan vefakar, fedakar bir eş bir anne, ömrünü ailesine adayan, ailesine çok bağlı, ailesinin kahramını olan birisi. Bugün burada bir sürü öğrencisi var. O okulunda öğrenci yetiştirdi. Modaevinde modacı yetiştirdi. Hepimize örnek oldu yaratıcılığıyla, yaşam tarzıyla, insanlığıyla, sanatçılığıyla bize rol model oldu” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı

RESMİN HİKAYESİNİ ANLATTI

Kerem Alışık, mezarın başına iki ağacın arasına asılan ve 1978 yılında babasının annesini kara karakalem olarak çizdiği resmin hikayesini ise “Babam hem kendini hem annemi karakalem olarak çizmişti. 1978’in bir çizimi. Anneminki arşivlerde bulunamıyordu. Nihayet bu sene bulduk o yüzden orada görüyorsunuz. Kitap okurken, hafif gözleri eğik. Onun anlamı o” diyerek anlattı.