Magazin Karsu memleketi Hatay’da Müzik Evi açtı

Karsu memleketi Hatay’da Müzik Evi açtı

Paylaş
Karsu memleketi Hatay’da Müzik Evi açtı

Hataylı şarkıcı Karsu’nun kurucusu olduğu Karsu Vakfı tarafından Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi’nde Müzik Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin Hollanda Büyükelçiliği’nin destekleriyle yapımı tamamlanan Müzik Evi’nin açılış törenine sanatçı Karsu, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ve kent protokolü katıldı.
Karsu, açılışın ardından Serinyol Halk Korosu'nun yetişkin ve çocuk üyeleriyle mini konser verdi. Katılımcılar da Karsu'ya eşlik etti.  Yaşanan depremin ardından Hatay'a destek olabilmek için bir yemek kitabı derleyip gelirini bağışladığını anlatan Karsu, depremzede çocuklar için de çeşitli projeler yürüttüğünü söyledi. Karsu Vakfı'nı kurmasının ardından Hatay'da müzik evi yapmaya karar verdiğini aktaran Karsu, hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu anlattı. Karsu, "Music Home Serinyol'u gerçekleştiren herkese teşekkür ederiz. Yayınlanan 'Karsu'nun Mutfağı' yemek kitabımı alan herkese özel teşekkürler. Hollanda'da enstrümanlarını bağışlayan herkese, ekolojik olarak sürdürülebilir bir müzik evi inşa eden ve gönüllü çalışan herkese teşekkürler. Ben, nişanlım ve ailem Hollanda'dan 20 saz, 5 ut olmak üzere 100'e yakın enstrüman topladık. Her enstrümanın ayrı bir hikayesi var. Kimin ihtiyacı varsa, müzikle terapi yapmak istiyorsanız, çalmak istiyorsanız buraya gelsin” dedi.

Haberin Devamı