Magazin Kod adı: Yoda

Kod adı: Yoda

Paylaş
Kod adı: Yoda

ABD’de iki hafta önce hapisten firar edince yakalanması için seferberlik ilan edilen mahkumu yakalayan K-9 köpeği Yoda ülkede kahraman ilan edildi.

ABD’nin Pennsylvania eyaletinde müebbet hapis cezasını çektiği koğuştan kaçan Brezilyalı Danelo Souza Cavalcante (34), iki haftadır aranıyordu. Çok tehlikeli ve acımasız bir katil olduğu için bölgede eğitime ara verildi. Polis halkı kapılarını kilitli tutmaları ve dışarı çıkmamaları için uyardı. Zira Cavalcante, 2021’de eski sevgilisi Deborah Brandao’yu çocuklarının gözü önünde 38 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. İki hafta önce de cezaevinin avlusundaki duvara ‘yengeç yürüyüşü’ denilen yatay bir şekilde tırmanarak kaçmıştı. Bulunması için 500 ajan görevlendirildi.

Haberin Devamı

ISIRIP DURDURDU

Polis, termal görüntüleme kameralı uçakla yaptığı devriye taramaları sırasında bir traktör mağazasının arkasından ısı sinyali aldı. Sinyalin alındığı bölge güvenlik kordonuna alınıp operasyon başlatıldı. Cavalcante bir evin garajından çaldığı tüfekle bir odun yığınının altında yalınayak bulundu. Kaçmaya çalıştı. Onu fark edip yakalayan ise K-9 polis köpeği Yoda oldu. Yoda, kaçmasını ısırarak engelledi. Bu sırada mahkum yaralandı. Polisle çatışmaya girme çabası başarısız oldu. Katil, hiç kurşun atılmadan yakalandı. Dört yaşındaki Belçika Malinois cinsi Yoda’nın tutuklanırken de kaçmaması için başında beklediği anlar ülkede haber bültenlerine konu oldu, gazete manşetlerine taşındı

Haberin Devamı