Magazin Koray Candemir kimdir, kaç yaşında ve nereli? Kargo grubunun eski üyesi Koray Candemir’in annesi neden öldü?

Koray Candemir kimdir, kaç yaşında ve nereli? Kargo grubunun eski üyesi Koray Candemir’in annesi neden öldü?

Paylaş
Koray Candemir kimdir, kaç yaşında ve nereli? Kargo grubunun eski üyesi Koray Candemir’in annesi neden öldü?

Koray Candemir bugün annesini kaybetmenin acısıyla yıkıldı. Kargo grubunun eski üyesi Koray Candemir’in 81 yaşındaki annesinin 18 katlı binanın 9. katından düşerek vefat ettiği bildirilirken, acı haberin ardından Koray Candemir’in kaç yaşında ve nereli olduğu da yeniden araştırılmaya başlandı…

Kargo grubunun eski üyesi Koray Candemir’in annesi Solmaz Candemir’in beklenmedik vefatı sevenlerini üzüntüye boğdu. Talihsiz kadın Kadıköy’de 9. kattaki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybederken, Solmaz Candemir’in dairenin camını silerken dengesini kaybetmesi nedeniyle düştüğü belirtildi. Peki, Koray Candemir kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Haberin Devamı

KORAY CANDEMİR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

7 Ağustos 1975 tarihinde İstanbul’da doğan sanatçının tam adı Orçun Koray Candemir’dir. Abisi Durul Candemir sayesinde müzik ile tanışan Koray Candemir, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği mezunudur.

Koray Candemir, 1996 yılında Kargo grubunun çıkardığı “Yarına Ne Kaldı?” albümünün solistliğini yaptı. Grubun 1997 yılında çıkardığı “Sevmek Zor” adlı albümdeki şarkılarla büyük bir hayran kitlesine ulaştı. 2000 yılında yapılan “Sen Bir Meleksin” albümünde besteci ve söz yazarı olarak yer aldı. 2001 yılında yaşanan sorunlar nedeniyle grup dağıldı.

Kargo grubunun dağılmasının ardından solo olarak 2001 yılında söz ve bestelerin çoğu kendisine ait olan “Sade” albümünü çıkardı.

Haberin Devamı

2004 yılında tekrar Kargo grubu ile bir araya gelen Koray Candemir “Ateş ve Su” albümünü çıkarttı. 2005 yılında “Yıldızların Altında” adlı albümde de yer aldıktan sonra grup ile beraber Türkiye'nin pek çok yerinde konser verdi. Ünlü isim 2008 yılında Kargo grubundan tekrar ayrıldı.

Koray Candemir, Manga grubunun 5 Aralık 2004’te çıkardığı ilk albümleri olan ““maNga” daki “Kal Yanımda” isimli parçada konuk sanatçı olarak yer aldı.

2006 yılında Tanju Eren'in “Tanju Eren 40” albümünde "Yeniden Gelsem Dünyaya" adlı şarkısını seslendirdi.