Magazin Masterchef All Star'da altın kaşığın sahibi belli oldu

Masterchef All Star'da altın kaşığın sahibi belli oldu

Paylaş
Masterchef All Star'da altın kaşığın sahibi belli oldu

MasterChef Türkiye All Star dün akşam 150. bölümüyle ekrana geldi. Büyük mücadelenin geçtiği yarışmada altın kaşığı kazanan ismi Somer Sivrioğlu açıkladı.

Masterchef All Star'ın ikinci dokunulmazlık oyununda yarışmacılar Türk Devleti Teşkilatı üye ülkelerinin yemeklerini yaptılar. Yarışmacılar, Orama (Kazakistan), Pirohu (KKTC), Lagman (Kırgızistan), Tuy palovi (Özbekistan), Doğrama (Türkmenistan), Lüle kebabı (Azerbaycan) ve Somloi Galuska (Macaristan) yemeklerini yaptılar. Zor ürünlerin yer aldığı yarışmada kıyasıya mücadele yaşandı.

Haberin Devamı

 Yarışmacılara bu yemekler için 45 dakika süre verildi. Bu süre zarfını yeterli görmeyen kırmızı takımda yer alan yarışmacılar ek süre istedi. Mehmet şef, takım kaptanlarını yanına çağırdı. Kırmızı takım 10 dakika süre isterken mavi takım bunu kabul etmedi. Mavi takımın bunu kabul etmemesi nedeniyle yarışmacılara ek süre verilmedi. Sergen ve Hasan arasında yaşanan süre gerilimi ise gözlerden kaçmadı.

Yarışmacılar daha sonra şeflere tabaklarını tattırdılar. Kazanan mavi takım oldu. Hafta oyununda böylelikle durum 1-1'e geldi. Şefler tadımdan sonra en beğendikleri yemeği açıkladılar. Gecenin yemeğini Cemre yaptı.

Kırmızı takım kaybetmesi nedeniyle dokunulmazlık oyununa çıktı. Yarışmacılar eleme adayı olmamak için havuç çeşitlerinden yaratıcı tabaklar yaptı.

Haberin Devamı

ALTIN KAŞIĞI ALDI

Şefler tadım yaptıktan sonra 'Güzel bir kararla geri geleceğiz' dedi. Şefler, tabaklarını en beğendikleri isim olan Tolga, Eren ve Hasan'ı çağırdı. Altın kaşığı açıklayan Somer Şef, "Sadece dokunulmazlık değil çok daha fazlasını kazanan tabak, Masterchef All Star'ın ikinci altın kaşığını alan yarışmacı Hasan oldu" ifadelerini kullandı.