Magazin Mehduh Ün'ü kaybettik!

Mehduh Ün'ü kaybettik!

Paylaş
Mehduh Ün'ü kaybettik!

Türk Sineması'nın kilometre taşlarından ünlü yönetmen Memduh Ün (95) hayata gözlerini yumdu. Ün için Pazartesi günü saat 11.00'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Profesör Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi'nde anma töreni düzenlenecek. Ünlü yönetmen 20 Ekim Salı günü de Bodrum Torba Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bodrum Torba Mezarlığı'nda toprağa verilecek

Türk Sineması’nın efsane yönetmeni ve sinema sanatçısı Fatma Girik’in 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün, bu sabah 10.15 saatlerinde 9 aydır tedavi gördüğü Bodrum'daki Acıbadem Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer37671","37671","201510","37671-375496.jpg","1", "0","Ünlü yönetmen Memduh Ün hayatını kaybetti");

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Vefat haberinin ardından doktorlar bu sabah Fatma Girik'i arayarak hastaneye davet etti. Yakın arkadaşı Filiz Kalkavan ile hastaneye giden Girik'e doktor gözetiminde acı haber verildi. Büyük üzüntü yaşayan, gözyaşlarına boğulan sanatçı bir odada dinlenmeye çekildi. Kalkavan "Onu yaşatmak için doktorlar da Fatma Hanım da çok mücadele etti. Ancak ömrü bu kadarmış" dedi.

CENAZE TESLİM EDİLDİ

Girik, Ün’ün cenazesinin hastaneden alınarak Bodrum Belediyesi Morgu’na götürülmesi için yapılacak işlemleri halletmesi amacıyla aile dostu Deniz Kalkavan’ı görevlendirdi. Ancak hastane yönetimi, Ün’ün birinci dereceden bir yakının bulunmadığı gerekçesiyle cenazeyi teslim etmek istemedi.

Haberin Devamı

Konudan haberdar olan Fatma Girik’in hastaneyi aramasıyla sorun çözüldü. Teslim alınan cenaze, belediye morguna kaldırıldı. Memduh Ün ile Fatma Girik’in aile dostu Kalkavan, "Ben de ailenin yakın dostuyum. Fatma Hanım, cenazeyi almamız için bizi görevlendirdi. Hastane yönetimi, Memduh Bey'in İstanbul’da olan oğlunun gelmesini ve cenazeyi ona teslim edeceklerini söylüyorlar. Şaşırdık" dedi.

'YAŞIYOR MUYUM YAŞAMIYOR MUYUM BİLMİYORUM'

Morali bozuk olan Fatma Girik "Son yıllarımızı Torba’da cennet gibi bir yerde geçirdik. Köpekleriyle, bizimle çok mutluydu. Bir değil, en az altı kişiyi yalnız bıraktı. 56 yıllık hayatımı kaybettim. Yaşıyor muyum, yaşamıyor muyum bilmiyorum. Kendimi son günlerinde onsuzluğa alıştırmaya çalışıyordum ama mümkün olmadığını anladım. Onsuz nasıl yaşayacağımı, hayatın nasıl geçeceğini bilemiyorum. Çok şaşkın ve bitkinim. Hayatın bu kadar tatsız tutsuz olabileceğini düşünemiyordum. Çok güzel günlerimiz geçti. Ona bana bu güzellikleri yaşattığı için müteşekkirim" dedi.

TELEFONLARI SUSMADI

Büyük üzüntü yaşayan Fatma Girik’in telefonları susmadı. Başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parili Kadir Topbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, sanatçılardan Emel Sayın, Tarık Akan, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit olmak üzere çok sayıda kişi telefonla Girik’i arayıp taziyelerini sundu.

BAŞHEKİMDEN YAZILI AÇIKLAMA

Acıbadem Bodrum Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, ünlü Yönetmen Memduh Ün’ün ölümünün ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Türk sinemasının büyük yönetmenlerinden Memduh Ün’ü, 16 Ekim 2015 Cuma günü, saat 10.38 itibariyle maalesef kaybettik. Kronik böbrek yetmezliği ve kronik solunum yetmezliği nedeniyle, 285 gündür tedavi gördüğü hastanemizin Yoğun Bakım Ünitesi’nde takip ve tedavisini sürdürüyorduk. Özellikle Memduh Ün’ün tedavi sürecinde yanı başında olan Fatma Girik’e, ailesine ve Türk halkına bu değerli insanı kaybettiğimizden dolayı duyduğumuz üzüntüyü belirtmek ve başsağlığı dilemek isteriz."

VASİYETİ: TÖREN İSTANBUL MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ’NDE


Memduh Ün için Pazartesi günü saat 11.00'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Profesör Sami Şekeroğlu Sinema-TV Merkezi'nde anma töreni düzenlenecek. Ünlü yönetmen 20 Ekim Salı günü de Bodrum Torba Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bodrum Torba Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

MEMDUH ÜN'ÜN ARDINDAN DOSTLARI NE DEDİ?

CÜNEYT ARKIN

Çok üzüldüm. Sinema varsa onların yüzünden var oldu. Böylesi halka yayıldı. Türk halkının değerlerine çok önem verirlerdi. Bu birbirini sevmek, birbirine değer vermektir. Memduh Ün buna çok dikkat ederdi. O dönemlere dikkat ederseniz Türk halkında bir ayrışma yoktu. Bunun mimarları Memduh Ün'lerdi, Atıf Yılmaz'lardı...

Memduh Ün çok özel bir insandı. Ben onunla abi kardeş gibiydim. Sonra çok yakın dost olduk. Tüm molalarında sanat konuşurdu. Güzel insandı... Hayatı güzel yanından alan biriydi.

Hastanede olduğu sürede kendisiyle görüşemedim ama Fatma Girik ile konuştum. En son İstanbul'dayken ziyaretine gitmiştim. Müthiş bir hafızası vardı. Önemli bir insandı.

SÜLEYMAN TURAN

Şu an duydum ve çok üzgünüm. Memduh abi rahatsızdı biliyorduk. Fatma Hanım bir an olsun yanından ayrılmadı. İnanılmaz bir dayanışma içindeydi. Memduh Ün, Türk sinemasının yapı taşlarındandı. İnanılmaz bir figürdü. Çok önemli bir sinema adamıydı ama her şeyden öte çok önemli bir insandı.

Haberin Devamı

Kaçınılmaz son. Ciddi anlamda çok üzgünüm. Ne yazık ki ben onunla çalışma fırsatını hiç bulamadım ama çok isterdim. Çok büyük bir değeri kaybettik. Başımız sağ olsun.

FİLİZ AKIN

Şimdi duydum şaşkınlık içindeyim. Memduh Bey hem Türk sineması için hem de benim için çok önemliydi. Beni sinemaya başlamam için ikna eden insandı. Ankara'ya geldi ve bana bu yolu açtı. İlk yönetmenimdi. Aksi görünüşünün ardında bambaşka bir insan vardı. Hiçbir zaman yeri doldurulamayacaktır. Çünkü o dönem bitti, böyle insanlar da bitti. Türk sinemasının başı sağ olsun.

Mehduh Ünü kaybettik