Magazin Merve Dizdar kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Merve Dizdar kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Paylaş
Merve Dizdar kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Yapımını MF Yapım, yapımcılığını Asena Bülbüloğlu’nun üstlendiği, yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan’ın oturduğu ve senaryosunu Pınar Bulut ile Onur Koralp’in yazdığı, izleyicinin kalbinde taht kuran FOX’un dizisi “Mucize Doktor”a oyuncu Merve Dizdar da dahil oldu. Peki Merve Dizdar kimdir, nereli ve kaç yaşında? Merve Dizdar hangi dizi ve sinema filmlerinde oynadı? İşte tüm bu soruların cevabı...

Tiyatro, dizi ve film projelerinde yer alan Merve Dizdar, Kanal D'nin dikkat çeken projesi Vatanım Sensin'de de rol almıştı. Peki, Merve Dizdar kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Haberin Devamı

Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk Bölümü'nden mezun oldu. Kadir Has Üniversitesi'nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yapmaktadır. Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayıp, halen devam etmektedir.

İlk sinema deneyimi "Bir ses böler geceyi" filminde, Cem Davran ile yapan Dizdar, Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta, Doksanlar, Çılgın Dershane Üniversite’de gibi başlıca dizilerin yanı sıra, son olarak Beş Kardeş dizisiyle seyircileriyle buluşmaktadır. Ayrıca TRT ÇOCUK kanalında Arkadaşım Bıdı ve 23 Nisan şenliğe doğru adlı çocuk programlarının sunuculuğunu üstlenmiştir.

Merve Dizdar Mucize Doktor kadrosuna dahil oldu

Yapımını MF Yapım, yapımcılığını Asena Bülbüloğlu’nun üstlendiği, yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan’ın oturduğu ve senaryosunu Pınar Bulut ile Onur Koralp’in yazdığı, izleyicinin kalbinde taht kuran FOX’un dizisi “Mucize Doktor”a yeni bir isim dahil oldu.

Haberin Devamı

Damla karakterine hayat verecek sevilen oyuncu Merve Dizdar, 5 Mart Perşembe günü yayınlanacak dizinin 25. bölümünden itibaren FOX ekranlarında olacak.

Damla, gelir gelmez hastanede herkesin tepkisini çekecek. Çok başarılı, akıllı bir asistan olmakla birlikte hem kıskanç hem de ters tavırlarıyla öne çıkacak. Hastane dengelerini geldiği andan itibaren alt üst ederek ortalığı birbirine katan Damla, Ali Vefa’yla (Taner Ölmez) da rekabet içinde olacak. Kimsenin sevgisine ihtiyaç duymayan, sadece hırs odaklı çalışan birisi olarak dikkatleri üzerinde toplayacak.