Magazin Mimar Kerem Büyük uyardı: Ev alırken bunlara dikkat!

Mimar Kerem Büyük uyardı: Ev alırken bunlara dikkat!

Paylaş
Mimar Kerem Büyük uyardı: Ev alırken bunlara dikkat!

Ev alırken nelere dikkat etmeliyiz? Bu soru, birçok kişinin zihninde dolaşan bir sorudur ve doğru cevabı bulmak çok önemlidir. Konut sektöründe uzman bir mimar olan Kerem Büyük, ev alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hakkında ipuçları verdi.

2004 YILLARI SONRA YAPILAN BİNALAR DAHA GÜVENLİ

Haberin Devamı

Birinci olarak, Büyük, 1999 depreminden önce ve sonra yapılan çerçevelerin farklı olduğuna dikkat çekiyor. 1999 depreminden sonra yapılan denetim yapılarının inşaatının yapı denetim firmaları tarafından denetlenerek daha güvenli olduğunu belirtiyor. Ayrıca, 2004, 2005 ve 2006 yıllarından sonra yapılan binaların daha güvenli olduğuna da dikkat çeken Büyük, bu modellerin sağlamlığını sağlamak için karot numuneleri, beton numuneleri, röntgenler gibi çeşitli testlerin yapılması gerektiğini vurguluyor.

YAPI DENETİMİNE DİKKAT

Büyük, binaların bodrum katlarının var olup olmadığını ve bodrum katları etrafındaki komple perdenin olup olmadığını kontrol etmenin de önemli olduğunu belirtti. Bodrum katı ve bodrum katı perdesi olan yapıların daha güvenli olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, sadece görsel kontrol yeterli olmadığını badana ve kaplama gibi işlemlerinin çatlakların varlığını gizleyebileceğine dikkat çeken Büyük, ev alırken binanın yapı denetim firmaları tarafından denetlenip denetlenmediğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Sonuç olarak, Mimar Büyük, ev alırken yapı denetim firmaları tarafından denetlenen, bodrum katı ve bodrum katı perdesi olan yapıları tercih etmenin daha güvenli olduğunu söyledi. Ayrıca, görsel kontrol yeterli olmayacağından, bina yapım denetiminin yapı denetim firmaları tarafından yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.