Magazin Modanın şahlanışı

Modanın şahlanışı

Paylaş
Modanın şahlanışı

Milano’da başlayan moda haftası, moda dünyasının kısır döngüden çıkışının, yenilik ve şıklığın yeniden dönüşünün habercisi oldu. Dünyaca ünlü moda evleri, deneysel ve gerçeklikten uzak tasarımlar yerine, kullanışlı farklılıklar taşıyan iddialı tasarımlarda birbiriyle yarışıyor.

Kamboçya’nın günlük hayatındaki renklerinden ilham alan baskıların en nadide kumaşlarla birleştiği koleksiyon, dünyanın olağan harmonisine ithaf edildi.

Haberin Devamı

BİR NEPO MODEL DAHA

ABD’li eski süper model Christy Turlington’ın (54) kızı Grace Burns (19), Milano Moda Haftası’nda podyuma çıktı. Cindy Crawford, Kate Moss, Yolanda Hadid, Heidi Klum gibi eski süper modellerin kızları da modellik yapıyor. Bu isimler aileleri açısından ‘torpilli’ bulunduklarından onlara ‘nepo model’ deniyor.

FENDI

Roma soğukkanlılığının hakim olduğu defilede şehirli, çalışan Romalı kadınların stili hayata geçirildi. Roma’nın ikonik anıtları, çanta tasarımlarına yansıtıldı.

ROBERTO CAVALLI

İtalyan markası, Cher, Bianca Jagger ve İtalyan aktris Valentina Cortese’ten ilham alan tasarımlarıyla ikonik stiller sergiledi.

DIESEL

Denim ustası olan Diesel, denimin en parçalanmış ve parlak taşlanmış formlarını sundu. Transparan ve ıslak görünüm öne çıktı.

Haberin Devamı

MAX MARA

Defile, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları sırasında orduya alınan 80 bin kadının kullanışlı kıyafetlerinden esinlendi.

ALBERTA FERRETTI

Rus model Irina Shayk, Alberta Ferretti defilesinde yürüdü.