Magazin Murat Seçkin’den Türk-Yunan dostluğu için özel şarkı

Murat Seçkin’den Türk-Yunan dostluğu için özel şarkı

Paylaş
Murat Seçkin’den Türk-Yunan dostluğu için özel şarkı

Türk sanat müziği sanatçısı Murat Seçkin seslendirdiği Türk ve Yunan ezgileri ile oluşan tango ile hem Türk, hem de Yunan basınında dikkat çekti

Türk sanat müziğinin usta sanatçılarından Murat Seçkin, “Terk Edip Gitmezdin” isimli bir Nihavend tango ile sevenlerine sürpriz yaptı. Müzikal yapısı içerisinde Türk-Yunan ezgi ve enstrumanlarının ahenkli uyumunun mevcut olduğu bu besteyi yorumlayarak, Türk ve Yunan halkları kardeşliğine katkıda bulunmayı da amaçlayan Seçkin, müzikseverlerin büyük beğenisini topladı.

Haberin Devamı

Sözleri Şafaknur Yalçın'a, bestesi Soner Özer'e ait şarkının düzenlemesi Gökhan Erken tarafından yapılırken, şarkının yapımcılığını ve klip yönetmenliğini ise Serdar Erken üstlendi. Klip İzmir, Atina, Alaçatı ve Santorini Adası'nda çekildi. Murat Seçkin’in bu eserle sadece müzik dünyasına değil, aynı zamanda kültürel alışverişe de katkı sağladığı magazin basınında yer aldı.
Yıllar önce efsane sanatçı Barış Manço ile çalışan Murat Seçkin, Manço’nun 7-77’ye programında 1996-1999 yılları arasında, Türk müziği sanat danışmanlığı ve yine Manço’nun İkinci Kahvaltı programında ise Türk müziği yönetmenliği yapmıştı.