Magazin Mustafa Sandal'la boşanan Emina Sandal kimdir?

Mustafa Sandal'la boşanan Emina Sandal kimdir?

Paylaş
Mustafa Sandal'la boşanan Emina Sandal kimdir?

Mustafa Sandal ile Emina Sandal'ın evlilikleri uzun zamandır sallantıdaydı. İkilinin ne zaman boşanacağı merak edilirken bugün mahkeme, çiftin boşanmalarına karar verdi. Bu gelişme sonrası Mustafa Sandal ve Emina Sandal hakkındaki bilgiler merak edildi.

Mustafa Sandal ile Emina Sandal uzun zamandır ayrı yaşıyorlardı. İkilin evlilikleri bitti bitecek derken bugün 15 dakikalık duruşmanın ardından mahkeme çifrin boşanmalarına karar verdi.

Haberin Devamı

15 DAKİKADA BİTTİ

Mustafa Sandal ve Emina Sandal'ın evlilikleri bugün Beykoz Adliyesi'nde görülen davayla sona erdi. Uzun süreden beri ayrı yaşayan çift anlaşmalı olarak boşanırken gerekçe olarak 'şiddetli geçimsizlik' gösterildi.

EMİNA SANDAL KİMDİR?

Sırp şarkıcı, dansçı besteci ve oyuncu Emina Jahovic, 1982 yılında Sırbistan'ın tarihi Sancak Bölgesi'nde dünyaya geldi. Aynı zamanda basketbol oyuncusu Mirsad Türkcan'ın kız kardeşidir. Türkiye'de Emina Sandal olarak tanınır ancak evlenmeden önceki soyadı Jahovic’tir. Mustafa Sandal ile Emina Jahoviç 3.5 yıllık beraberliğin ardından 13 Ocak 2008’de Lest Ottomans Otel’de hayatlarını birleştirdi. Çiftin evliliğinden iki çocukları oldu. Bir kez Bosna-Hersek ve bir kez de Sırbistan için Eurovision Şarkı Yarışması elemelerine katılan Emina Jahovic, uzun süredir İstanbul'da yaşamını sürdürmektedir.

Haberin Devamı

Ülkesinin ve diğer Balkan ülkelerinin müzik dünyasında halk tarafından ve otoritelerce yaygın olarak (Müziğin Prensesi) lakapları ile anılmaktadır. Balkan medyası sürekli kendisini takip etmektedir ve çok sayıda dünyaca ünlü derginin Balkan edisyonlarının kapağını süslemiştir. Balkan gazetelerine, dergilerine daimi olarak yayımlanan haberleri ve verdiği röpörtajlar ile Türkiye'nin tanıtımında önemli bir elçi olmuştur. Foto-modellikle oldukça başarılı olan Emine Sandal, dünyaca ünlü İspanyol asıllı aktris Penélope Cruz'la olan yüz hatları benzerliği çok sayıda ülkede bilinmektedir.

Ana dili Sırpça olmak üzere, Boşnakça, Türkçe ve İngilizce bilmektedir ve Hırvatça, Karadağca gibi diğer Balkan dillerini de anlayabilmektedir.

2008 Mayıs ayında Muhabbet Kart sponsorluğunda Samsun‘da başlayan ve Kasım ayında Muğla`da biten Türkiye turnesi kapsamında tam 500 bin seyirci rakamına ulaşarak kendi alanında bir rekora imza attı.

MUSTAFA SANDAL KİMDİR?

Mustafa Sandal, 11 Ocak 1970 İstanbul doğumlu, Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci. 90'lı yılların başlarında çok sayıda ünlü şarkıcıya verdiği bestelerle müzik piyasasında önemli bir tanınırlığa ulaşan sanatçı 1994 yılında yayınladığı ilk stüdyo albümü Suç Bende ile önemli bir ticari başarı yakalayarak tüm Türkiye'de tanınan bir sanatçı haline geldi.

Haberin Devamı

İlk albümünün ardından 1996 yılında Gölgede Aynı isimli albümüyle pek çok ödül kazandı. 1998 yılında Detay adlı çalışmasıyla müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan Mustafa Sandal bu albümle de önemli bir ticari başarı yakaladı ve Aya Benzer isimli parçasıyla listelerde 1 numara oturdu. Ardından Sony Music'le sözleşme imzaladı ve Araba adlı albümünü dünyanın dört bir tarafında satışa sundu.

Araba ve Aya Benzer parçalarıyla yurtdışında da tanınırlığını arttırdı. 2000 yılında Akışına Bırak isimli 4. stüdyo albümünü çıkardı. 2002 yılında çıkardığı Kop adlı albümüyle "En İyi Erkek Sanatçı" dalında ödül kazandı. 2003 yılında Universal Music-Polydor etiketiyle Seven adını verdiği çalışmasını yurtdışında dinleyicilere sundu ve 1 yıl sonra İste isimli albümünü Türkiye'de yayınladı.

3 yıllık bir aranın ardından Devamı Var isimli çalışmasını piyasaya sunan Mustafa Sandal 2009 yılında çıkardığı Karizma adlı albümün ardından 2011'de Gülben Ergen'le birlikte çıkardığı Şıkır Şıkır o yılın en çok indirilen şarkısı oldu. 2012 yılında 10. stüdyo albümü olan Organik'i çıkarttı. 2013 yazında ise Tesir Altında isimli çalışmasını piyasaya sürdü ve bu çalışma 2013 yılının en çok satan single'ı oldu.

Haberin Devamı

2008 yılında sırp şarkıcı Emina Jahović Sandal ile evlenmiştir. Bu evlilikten Yaman ve Yavuz adında iki çocuğu vardır.