Magazin Nuri Bilge Ceylan’ın filmi Kuru Otlar Üstüne’den ilk teaser...

Nuri Bilge Ceylan’ın filmi Kuru Otlar Üstüne’den ilk teaser...

Paylaş
Nuri Bilge Ceylan’ın filmi Kuru Otlar Üstüne’den ilk teaser...

Nuri Bilge Ceylan'ın Merve Dizdar'a Cannes'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran "Kuru Otlar Üstüne" filminden ilk sahne yayınlandı. Merve Dizdar'a başrolde Deniz Celiloğlu'nun eşlik ettiği, vizyon tarihi henüz belli olmayan film, İstanbul'a atanmayı umarken Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet'in hikayesini anlatıyor.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan ve başroldeki Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran "Kuru Otlar Üstüne" filminden ilk sahne yayınlandı.Senaryosu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu tarafından kaleme alınan film, İstanbul'a atanmayı umarken Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet'in hikâyesini anlatıyor.

Haberin Devamı

KURU OTLAR ÜSTÜNE İLK SAHNE

Samet, meslektaşı Kenan'la birlikte iki kız öğrenciyi taciz etmekle suçlanınca, içine düştüğü Çetin hayattan kurtulma umudunu tamamen kaybeder. Ancak kendisi de öğretmen olan Nuray ile tanışması, umutlarını yeniden yeşertebilir. Filmden paylaşılan ilk kesitte Merve Dizdar'ın hayat verdiği Nuray karakteri ve Deniz Celiloğlu'nun canlandırdığı Samet karakteri yer alıyor.

KADRODA USTA İSİMLER

Musab Ekici'nin Kenan rolüyle dahil olduğu oyuncu kadrosunda ayrıca Erdem Şenocak, Münir Can Cindoruk, Ferhat Akgün, Yüksel Aksu, Cengiz Bozkurt, Ece Bağcı, Elit Andaç Çam, Onur Berk Arslanoğlu gibi isimler de bulunuyor.  Filmin Türkiye vizyon tarihi henüz belli değil.