Magazin Ömer Faruk Yardımcı: Müjdemi İsterim'de oyuncu kadromuz şahane oldu

Ömer Faruk Yardımcı: Müjdemi İsterim'de oyuncu kadromuz şahane oldu

Paylaş
Ömer Faruk Yardımcı: Müjdemi İsterim'de oyuncu kadromuz şahane oldu

Başrollerini Ahmet Kural ve Ecem Erkek'in paylaştığı Müjdemi İsterim, 18 Kasım'da vizyona giriyor. Kendilerini bir anda bir cinayet davasının içinde bulan Bulut ve Müjde'nin hikayesini konu alan filmin yönetmeni Ömer Faruk Yardımcı ile "Müjdemi İsterim" filmi hakkında konuştuk. İzleyicilerin en çok merak ettiği soruları sorduk.

Gizem YETİL/Posta.com.tr  Bulut ve Müjde, bir anda üzerlerine atılan cinayetin şokunu yaşıyor. Bu cinayeti çözmenin yolunu arıyor. İçine düştükleri kabustan kurtulmak için mecburen işbirliği yapmak zorunda kalıyorlar. Bulut ve Müjde, bu süreçte kendilerini beklenmedik maceraların içinde buluyor. Aksiyon sahnelerinin de oldukça yoğun olduğu "Müjdemi İsterim" filminde talihsiz kazalar da yaşandı. Tüm detayları filmin yönetmeni Ömer Faruk Yardımcı konuştuk.

Haberin Devamı

"Müjdemi İsterim” 18 Kasım'da sinemalarda… İzleyiciyi nasıl bir senaryo bekliyor?

Gerçekle bağını koparmayan bir komedi filmi Müjdemi İsterim. İzleyiciyi oldukça komik, takip ederken merak ettiren, temposu hiç düşmeyen bir film bekliyor diyebilirim. Bir kadın ve bir erkeğin mecburi birlikte hareket etmelerinden doğan uyumlu uyumsuzluğunu birbirinden komik durumlarla izleyeceğiz. Müjdemi İsterim aynı zamanda kadının yol gösterici olduğu, “Elinin hamuru ile erkek işine karışma” denilen her durumdan başarıyla çıkmasını ve bu yolda tanıştığı erkeğe rol model olmasını da anlatıyor. İki kahramanın başından geçen türlü olayların anlatıldığı hikayelerde, çoğu kez bu iki kişi iki erkek olarak düşünüldü. Bu tür hikayeler erkekler üzerinden anlatılmak istendi ya da öyle görülmek istendi.

Haberin Devamı

CİNAYETİN GÖLGESİNDE MASUMİYET

Müjdemi İsterim filminde ise, bir kadın ve bir erkek eşit şartlarda bir maceraya çıkıyor. Birbirlerinden oldukça zıt karakterde olan bu ikilinin başına gelen tüm zorluklar kendilerini bulmalarına ve birbirlerinin gerçek yüzlerini görmelerini de sağlamış oluyor. Üstelik bu zorluklar kolay kolay üstesinden gelinecek zorluklar da değil. Eğer bir cinayet delillerle birlikte üzerinize kalmış, toplumda buna inanmışsa, hele de ölen kişi ülkenin en önde gelen şarkıcılarından da biriyse, bu yargıları bertaraf etmek ve aklanmak hiç de kolay olmuyor. Bir cinayetin gölgesinde masumiyetlerini kanıtlamaya çalışan iki kişinin her anlamda büyük bir sınavdan geçme hikayesi Müjdemi İsterim.

MÜJDE VE BULUT’UN HİKAYESİ


Aile olmanın, dayanışma içinde olmanın, birlik olmanın ve masum kalabilmenin önemine de atıfta bulunuyor. Bence izleyici karakterlerin düştükleri birbirinden komik durumları izlerken aynı zamanda karakterlerin dönüşümlerini ve iç içe geçen hikayelerini takip etmekten de keyif alacaklardır diye düşünüyorum. Filmimize bu anlamda durum komedisi diyebilirim. Türlü durumlara hiç durmadan düşen Müjde ve Bulut’un hikayesi bu.

MÜJDEMİ İSTERİM’DE MURAT CEMCİR NEDEN YOK?

İnsanlar bu projede Murat Cemcir’i de görmek istedi. Murat Cemcir’in neden ‘Müjdemi İsterim’de olmadığı çok merak ediliyor.

Haberin Devamı

Başta da söylediğim gibi en başında bir kadın ve bir erkeğin başrolde olduğu ve eşit şartlarda bir maceraya girdiği komedi hayal ettik. Bu bir devam filmi ya da başka filmden alınan karakterlerin başka başka hikayeleri değildi. Müjdemi İsterim senaryosu kendine özgü yapısı ve hikayesiyle oyuncularını belirlemiş oldu. Ben bir yönetmen olarak hikayenin gerektirdiği, karakterlerin en uygun olduğu oyuncuları belirlemekle mükellefim. Mesela Ahmet Kural’ın amcası olan emekli bordo bereli Kazım rolü için daha en başından itibaren Mehmet Özgür’ü istemem gibi. O düşünülerek, görülerek yazılmış bir karakterdi ve rol onu çağırdı. Zaten Mehmet abi de okuduğunda “bu benim” dedi ve hemen içinde olmak istedi.

“MUHTEŞEM BİR İKİLİ OLDULAR”

Murat Cemcir çok kıymetli bir oyuncu elbette ama bizim filmimizin var olan, zaten yaratılmış olan bir ikiliye değil, yeni bir ikiliye ihtiyacı vardı. İlk defa beraber oynayacak olmaları bile benim için filmin dünyasına en uygun olandı. Birbirlerini tanımaya çalışan ve bocalayan bir ikilinin gerçekten beslenmesi bir yönetmen için çok kıymetli. Muhteşem bir ikili oldular. Bu kadar zıt karakterler ancak bu kadar uyumlu oynayabilir.

Haberin Devamı

Şu anda tam dizi ve film sezonu… Müjdemi İsterim oyuncu kadrosunu kurmak zor oldu mu?

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki; oyuncu kadromuz şahane oldu. Çok zor bir dönemde, fazlaca dijital dizilerin, filmlerin çekildiği hatta bazı dizilerin sezona henüz ara vermediği bir dönemde hazırlığa başladık. Oyuncuların çoğu dizilerde, filmlerde çalışıyor ya da önceden başkaca işler için anlaşma yapmış durumdaydılar. Çevremde o kadar çok aynı dönemde hazırlık başlatıp istediğimiz castı kuramadık diyerek ertelenen işler duydum ki. Biz filme Ahmet Kural’la beraber yola çıktık. Bu filmde Bulut karakterini oynayacağı en başından belliydi. Bu beni en rahatlatan durumdu. Ahmet neredeyse benim kadar hakimdi filme ve çok inanıyordu. Hemen sonrasında Ecem Erkek’le anlaştık. Uzun zamandır çalışmayı düşündüğüm çok yetenekli bir isimdi ve Müjde’yi bulmuştuk. Fakat yine de geriye çok önemli karakterler kalıyordu. İşte burada en büyük avantajımız senaryomuzdu diyebilirim.

Haberin Devamı

"ÇOK İÇİME SİNEN BİR KADRO İLE YOLA ÇIKMIŞ OLDUM"

Yönetmen için normalde en kötü durumlar yapmak istediği filmi istediği kadro ile yapamaması. Kafasında kurduğunu gerçeğe dönüştürememesi. Sinema çok yönlü bir iş. Kolektif dememizin altında da bu yatıyor. İyi oyuncu olmadan iyi karakter yazmanız yeterli olmuyor. Ben bu anlamda şanslıydım ki, istediğim, hayal ettiğim oyuncu kadrosunu oluşturabildim. O kadar çok isim sayabilirim ki daha senaryo bittiğinde şu role şu oyuncu çok iyi olur dediğim ve bu filmde o oyuncunun o rolü üstlendiği. Bu anlamda çok içime sinen bir kadro ile yola çıkmış oldum. Hazırlık aşamasında büyük küçük rol demeden tüm oyuncu kadromuzla tek tek görüşmeler yapıp senaryoyu benden dinlemelerini istedim ve dünyamı anlatmaya gayret ettim. Oyuncularımızda o kadar senaryoyu ve karakterlerini benimsediler ki her şeylerini ortaya koymaya hazır olarak sete geldiler.

Müjdemi İsterim nerede çekildi?

Müjdemi İsterim İstanbul’un çok farklı yerlerinde çekildi. O kadar fazla mekan gezdik ki saymakla bitiremem. Seyircinin dizi ya da filmlerde aşina olduğu İstanbul’un dışına çıkaracak güzelliklere de yer vermek istedim. Göl evi olarak kodladığımız bir mekanımız vardı mesela. Sanıyorum ilk defa böyle bir mekana tanık olacak seyircimiz. Hikayemizin geçtiği şehir İstanbul’du. Öyle olmalıydı. İstanbul film çekmek için artık hayli zor bir şehir fakat filmin dünyası bunu istedi. Tabi cinayetten aranan iki kişinin macerasını anlatmak türlü zorlukları da yanında getirdi. Filmin büyük kısmını gece çekmek durumundaydık. Ekip gündüz uyuyup gece çalıştı.

Aksiyon – komedi türündeki bu filmde bazı kazalar da yaşanmış. Nasıl geçti çekimler? Neler yaşandı?

Çokça aksiyona girdik evet. Komedinin yanında kavgası dövüşü, kaçması kovalaması da çok olan bir film oldu. Bu sahnelere dövüş koreograflarıyla birlikte film çekimlerinden önce hazırlık aşaması dediğimiz safhada çokça çalıştık. Oyuncularımız dövüş dersleri aldılar. Ne yapacağımızı biliyorduk. Ama ne kadar bilirsen bil, çalışırsan çalış o anın adrenalini ve temposunda kazalar yaşayabiliyoruz. Hiç olmamasını dilersiniz ama bazen işin durumuna göre en ufak şekilde atlatmayı da dileyebiliyorsunuz. Yine bir dövüş sahnemizde başka bir oyuncumuz tarafından Ahmet Kural’a bir yumruk isabet etti ve dudağı ciddi diyebileceğimiz türde yarıldı. Zamanlama hatası dediğimiz şey oldu yani.

DUDAĞINA DİKİŞ ATILDI, DÖVÜŞ SAHNESİNE DEVAM ETTİ


Tabi hemen sette müdahale edildi ve sonrasında dikiş atılmak durumunda kalındı. Biz sahneyi bırakıp, çekimi o gün için bitirmek istedik. Açıkçası beni de etkiledi oyuncumun sakatlanması fakat Ahmet bu konuda iş tutkusunun da vermiş olduğu büyük bir profesyonellikle dinlenmesi yönünde ısrarımıza rağmen sahneyi devam ettirmek istedi. Dikişten neredeyse hemen sonra dövüş sahnelerinde oynamaya devam etti ve sanıyorum 6 saat kadar daha bu tür sahneleri çekmeye devam ettik. Senaryoya ve yaptığı işe inanan bir ekiple olmak bu gibi zamanlarda kıymetini bir kez daha hatırlatıyor. Umarım bir daha bu tür anıları yaşamayız tabi.

Filmin vizyon tarihi neden gecikti?

Vizyon tarihimiz gecikmedi, tam da başından itibaren istenen ve koyulan tarihte giriyoruz. Yazın bitirdiğimiz çekimleri sonbaharda post sürecini yürüttük ve 18 Kasım’da vizyona çıkmaya hazır hale getirdik. Planlanan oldu yani…

Yeni projeleriniz var mı?

Müjdemi İsterim filminden önce dijital platform için tasarladığım dram-gerilim türünde bir diziyi çekmek için hazırlığa başlamıştık. 8 bölümlük ilk sezon çekimlerini bitirir bitirmez Müjdemi İsterim filminin hazırlığına başlayacaktık, plan buydu. Fakat her zaman planlar sizin istediğiniz gibi ilerlemiyor. Platform ile uzayan süreç sonunda Müjdemi İsterim projemizi öne alma kararı verdik ve filme başladık. Yeni proje planlarım elbette var ama sıralamasının nasıl olacağını kestiremiyorum. Arka arkaya çektiğim komedi filmlerinden ötürü ismim biraz da komedi yönetmeni olarak anılmaya başlansa da, dram işleri üretmeye devam ediyorum. Komediyi çok seviyorum ve devam ettireceğim ama bunun yanında kendimi çok yakın hissettiğim drama dizi ve filmleri de mutlaka yapacağım. Örneğin geçen yıl çekmiş olduğum “Hasat” filmi dram-suç türünde bir filmdi ve dünyanın dört bir tarafından önemli festivallerde ellinin üzerinde ödülle döndü. İçime çok sinen bir proje oldu. Şimdi de dram film senaryosu ve dizi projesi üzerinde çalışıyorum. Ben hikayenin her şeyden önemli olduğuna inanan biriyim. Anlatmak istediğin iyi bir hikayen varsa türün bir önemi yoktur. O hikayeyi ne kadar içselleştirdiğin önemlidir. Bu sebeple hem komedi hem de dram projelerini hikayelerini anlatmaya değer bulduğum sürece yapmaya devam edeceğim.