Magazin Onur Akay Yılmaz Morgül’ü bir ayetle eleştirdi!

Onur Akay Yılmaz Morgül’ü bir ayetle eleştirdi!

Paylaş
Onur Akay Yılmaz Morgül’ü bir ayetle eleştirdi!

Bülent Ersoy’a “Gebersin” diyerek düello davetinde bulunan Yılmaz Morgül’ü bir ayetle eleştiren Onur Akay, “Biz seninle daha önce sahnede düello yapmıştık ve bir daha korkup karşıma çıkamadın” diyerek sert sözlerle eleştirdi.

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, meslektaşı Yılmaz Morgül’ün Diva Bülent Ersoy için söylediği sözleri çok sert bir dille eleştirdi. Morgül, “O şahıs ‘En büyük ses benim’ diyecek kadar raydan çıktı. Sanatçı değil, insan bile değil. Akıl sağlığını yitirdi. Gebersin!” ifadeleri ile Bülent Ersoy’u eleştirmiş ve düelloya davet etmişti.

Haberin Devamı

“CESARETİN VARSA GEL BENİM KARŞIMA ÇIK”

Yılmaz Morgül’ün Bülent Ersoy’a beddua etmesini bir ayetle eleştiren Onur Akay, “Sevgili Yılmaz Morgül, “Allah kötü sözün alenen söylenmesini sevmez; ancak zulme uğrayanlar hariçtir” (en-Nisâ 4/148) meâlindeki âyetin haksızlığa uğrayanların zalime beddua etmelerine izin verdiğini belirtmişlerdir. Sen Bülent Ersoy tarafından zulme mi uğradın ki “gebersin” diye beddua ediyorsun. Bir de “Türkiye'nin en büyük sesi ilan edip bir daha gelmez benim gibisi diyecek kadar rayından çıktı, seni düelloya davet ediyorum, varsa cesaretin çıkarsın.” demişsin. Tabii ki Bülent Hanım Türk sanat müziğinin en büyük seslerinden. Bülent Ersoy’u düelloya da davet etmişsin. Hem de sahne performansını geçtim, albümlerindeki detonelerini görmeden. Biz seninle daha önce sahnede düello yapmıştık ve bir daha korkup karşıma çıkamadın. Cesaretin varsa gel benim karşıma çık! Sana Türk mûsıkîsi makamları ile ilgili bazı sorularım var, bakalım cevap verebilecek misin? Hz. Mevlana ne güzel söylemiş, “Cahil kişi gülün güzelliğini görmez, gider dikenine takılır!” Tam da Morgül’ü anlatıyor.” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda magazin yazarlığı yapan ses sanatçısı Onur Akay’ın, “Türk Musikisinde Makamların Oluşması ve Seyir Tekniği” isimli konservatuvarlar için yazdığı ders kitabı bulunuyor.

Haberin Devamı