Magazin Oscar Töreninde Will Smith Chris Rock'a neden tokat attı? Jada Smith'in hastalığının adı ne?

Oscar Töreninde Will Smith Chris Rock'a neden tokat attı? Jada Smith'in hastalığının adı ne?

Paylaş
Oscar Töreninde Will Smith Chris Rock'a neden tokat attı? Jada Smith'in hastalığının adı ne?

Jada Smith'in hastalığı ve Chris Rock ve Will Smith arasında yaşananlar Oscar Ödülleri törenine damgasını vurdu. 3 yıl aranın ardından ilk kez sunuculu olarak gerçekleştirilen, 94. Akademi Ödülleri töreninde Will Smith, Chris Rock’a tokat attı ve karısının adını ağzına almamasını söyledi. Tüm bu yaşananların ardından Jada Smith'in hastalığı pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı…

Will Smith’in eşi Jada Smith, hastalığı nedeniyle kısacık saçlara sahip. 27 Mart gecesi düzenlenen Oscar Töreninde sunucu Chris Rock, Jada Smith’in saçları hakkında espri yapmaya kalkışınca hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Sahneye çıkan Will Smith, Chris Rock’a tokat atarken, "Karımın adını ağzına alma" dedi. İşte, Oscar Töreninde yaşananlar…

Haberin Devamı

OSCAR TÖRENİNDE CHRİS ROCK NE SÖYLEDİ? WİLL SMİTH NEDEN TOKAT ATTI?

Saç dökülmesine neden olan rahatsızlığı bulunan Jada Pinkett-Smith’in saçsız başı hakkında, “Jada seni seviyorum, GI Joe 2 yakında, sabırsızlıkla görmeyi bekliyorum” diye espri yapan Rock’ın yanına giden Smith, ünlü sunucuya tokat attı.

Rock, önce ne olduğunu anlayamasa da kısa süre sonra konuşmasına devam etti. Öfkeli bir şekilde yerine dönen Smith, “Eşimin adını ağzına alma bir daha” diyerek sunucuya bağırdı.

Will Smith, Chris Rock'ı sahnede tokatladı Will Smith, En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldüğü Oscar Ödül töreninde eşinin rahatsızlığı hakkında şaka yapan komedyen Chris Rock'a sahneye çıkıp tokat attı.

Törenin ilerleyen anlarında ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü kazanan ve ödül heykelini almak için sahneye çıkan Smith, hareketinden dolayı herkesten özür dilediğini belirtti.

JADA SMİTH'İN HASTALIĞININ ADI NE?

Jada Pinkett Smith geçtiğimiz yılın aralık ayında saçını neden kısa kestirdiğini sosyal medya hesabından anlatmıştı. Smith, paylaşımında sağlık sorunu hakkında "Kimse benim beyin ameliyatı geçirdiğimi düşünmesin ya da durmadan soru sormasın diye bu açıklamayı yapıyorum" diyen Jada Smith, saç kaybını Alopesi adlı hastalığı yüzünden yaşadığını belirtti.

Haberin Devamı

ALOPESİ AREATA HASTALIĞI NEDİR?

Tıp literatüründe alopesi areata olarak geçen hastalık halk arasında saçkıran veya kılkıran olarak bilinir. Saçlı deri, kirpikler, kaşlar, sakal bölgesi ve diğer vücut kıllarının, belli bir belirti olmaksızın, tüm vücuda yayılmış bir şekilde dökülmesiyle kendini gösteren bir hastalıktır.

Hastalığın sık nüksetmesi ve nasıl seyredeceğinin önceden bilinememesi nedeniyle hastaların yaşam kalitelerini olumsuz yönde etkiler. Psikolojik stresler, hücresel ve humoral bağışıklık, genetik, endokrin, sinirsel ve bulaşıcı etkenlerin alopesi hastalığında rolü olduğu öne sürülmekle birlikte, altta yatan sebep tam olarak bilinmemektedir.

Özellikle stres altında, otoimmun hastalıklarda ya da testosteron ve androjen benzeri hormonların baskılaması sonucunda agresifleşen bağışıklık sistemi kendi hücrelerini yabancı olarak görüp bu hücrelerle savaşmaya başlar. Bu durumda kıl kökleri etrafında bulunan lenfosit adı verilen hücreler sitokin diye adlandırılan kimyasallar salgılarlar ve bu da saçlarda dökülmeye yol açar.