Magazin Oyuncu Alev Gürzap sessiz sedasız defnedildi! (Alev Gürzap kimdir?)

Oyuncu Alev Gürzap sessiz sedasız defnedildi! (Alev Gürzap kimdir?)

Paylaş
Oyuncu Alev Gürzap sessiz sedasız defnedildi! (Alev Gürzap kimdir?)

Yazar Onur Akay, tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Gürzap'ın üç gün önce vefat ettiğini ve sessiz sedasız defnedildiği duyurdu

17 yıl süreyle 'Lüküs Hayat'ta 'Mısırlı Afet'e hayat veren ve çok sayıda sinema filminde rol alan 82 yaşındaki tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Gürzap hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Alev Gürzap'ın, üç gün önce Bodrum-Torba'da vefat ettiğini yazan Akay, ''Hülya Koçyiğit'ten Gülşen Bubikoğlu'na, İbrahim Tatlıses'ten Ayşegül Aldinç'e kadar çok sayıda ünlü isimle önemli yapımlarda rol alan ve 17 yıl süreyle 'Lüküs Hayat'ta 'Mısırlı Afet' karakterine hayat veren değerli tiyatro ve sinema sanatçımız Alev Gürzap'ı kaybettik.

8 Kasım 2018 Perşembe günü Bodrum'da vefat eden 82 yaşındaki usta oyuncumuz, 09 Kasım 2018 Cuma günü Bodrum-Torba'da sessiz sedasız defnedildi. Nur içinde yatsın inşallah'' ifadelerini kullandı.

ALEV GÜRZAP KİMDİR?

Alev Gürzap, 1936'da İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Gürzap, yaşı nedeniyle emekli olmasının ardından, özel tiyatrolarda çalışmalarına devam etti. Çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı. 1946 yılında Shakespeare'in çocuk oyunu Fırtına ile tiyatroya adım atan Gürzap, 17 yıl süreyle Lüküs Hayat'ta Mısırlı Afet'i oynadı.

Haberin Devamı

1999 yılında Afife Tiyatro Ödülleri'ne İlkay Saran'la birlikte aynı oyundaki aynı rolden aday gösterildiler. Gürzap, 1997 yılında değişimli olarak oynadıkları Oyun Karıştı oyunundaki baş kadın rolüyle o yılın en başarılı komedi oyuncusu dalında aday oldu.

ROL ALDIĞI OYUNLAR:

Krallar da Ölür

Lüküs Hayat

Altı Derece Uzak

Deli Bal

Bir Sabah Gülerek Uyan

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Dicle - 2007

Son Yaprak - 2004

Yıldızların Altında - 2002

Baykuşların Saltanatı - 2000

Affet Bizi Hocam - 1998

Geyikler, Annem ve Almanya - 1987

Nasıl İsyan Etmem - 1982

Alişan - 1982

Yasak Aşk - 1981

Sabıkalı - 1974

Ana Kucağı - 1959

Zeynebin Aşkı / Güllü Fatma - 1957