Pazar Postası 7 Mila İstanbul - Mezopotamya'ya lezzet yolculuğu
Paylaş
7 Mila İstanbul - Mezopotamya'ya lezzet yolculuğu

Kapalı Çarşı’ya, Dikilitaş’a, camilere, sarnıçlara, Topkapı Sarayı’na ve yüzlerce tarihi esere ev sahipliği yapan Sultanahmet’te art arda harika ‘fine dining’ restoranlar açılmaya başladı.

Tarihi Yarımada’da hem gözünüze hem de damağınıza ziyafet çekmek isterseniz sizi Küçük Ayasofya’ya komşu Innova Otel’in terasındaki 7 Mila İstanbul’a alalım.

Haberin Devamı

BÜYÜLEYİCİ BİR MANZARA

7 Mila, Mezopotamya’nın geleneksel lezzetlerini farklı ve özenli dokunuşlarla hazırlayıp yorumlayan sıra dışı bir restoran. Her köşesinde farklı bir İstanbul manzarasını seyredebileceğiniz mekana akşamüzeri gidin. Önce büyüleyici manzaranın eşlik ettiği barda içkinizi yudumlayın, muhteşem gün batımına şahitlik edin. İlle de ‘Mardin Midyat’, mürver çiçekli, ‘Şanlıurfa Göbeklitepe’ ve ‘Diyarbakır Sur’ adı verilen kokteylleri tadın.

ŞEF PATRONİÇENİN MUTFAĞINDAN

Restoranın sahibi Selen Güldoğan, mutfak sanatlarının zirvesi sayılan French Culinary Art’ta mesleğin inceliklerini öğrenip profesyonel olarak New York’ta icra etmiş. Şimdi de ata toprağı Mardin’in ve tüm Mezopotamya’nın geleneksel lezzetlerini sihirli dokunuşlarıyla sizler için hazırlıyor.

Haberin Devamı

MEST EDEN TATLAR

Lezzet yolculuğuna Mardin’in meşhur yanık tereyağı ve trüf mantarıyla tatlandırılmış asma yaprağını tadarak başlayın. Halk arasında içli köfte olarak bildiğimiz tütsülenmiş yoğurt ve tahinle hazırlanan geleneksel ‘Kibbe’ ile bu harika yolculuğa devam edin. Hatay yoğurdu ve şeradin ile hazırlanan ‘Sem Börek’, bereketli hilal adıyla servis edilen ‘Keşkek Çörten’, tandır lezzeti kadar sunumuyla da büyülüyor. Dana yanağının lezzeti gerçekten şaşırtıcı. Kırmız et sevmiyorsanız tavsiyem balık ekmek ya da sürprizlerle dolu ahtapot olacak. Keme, kereviz ve hünnapla hazırlanan ‘Yedikule’nin tadı enfes. Tatlılardan Mardin cevizi kreması, acıbadem ve Antep fıstıklı dondurmayı öneririm. Ağız tadınız hep yerinde olsun.