Pazar Postası Bodrum ve Çeşme'de neler oluyor?
Paylaş
Bodrum ve Çeşme'de neler oluyor?

Türkiye’de koronavirüs sonrası turizm sezonu 1 Haziran’da açıldı. Renkli eğlence dünyasında neler olup bitiyor diye önce Çeşme’ye gittim, şu anda da Bodrum’dayım. Bekir Saçar / bekir.sacar@posta.com.tr

Çeşme’nin eğlence ve yeme içme sektörünün atar damarı olan Alaçatı’da mekanların bazıları açılmış, bazıları da kapılarına kiralık ilanı asmış. Hafta içi çoğu yer boş olsa da hafta sonları eski kalabalığına kavuşuyor. Mekan sahipleri ve yetkilileri “Turizm Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu sosyal mesafe kurallarına uyuyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Külliyen yalan. İşletmelerin büyük bölümü kurallara hiçbir şekilde uymuyor ve geçen yazki oturma düzenleriyle yollarına devam ediyor. Hacımemiş’in daracık sokakları yan yana sıkıştırılmış masalarla dolu. Sokakta yürürken masalara sürtünmeden geçmek neredeyse imkansız. Tatilcilerin büyük çoğunluğu da maske kullanmıyor.

Bodrum Kan ağlıyor

Alaçatı’da hijyen kurallarına harfiyle uyan tek yer Cahide. Kapıdan girer girmez tepeden tırnağa püskürtme sistemle dezenfekte ediliyorsunuz. Her masasında dezenfektasyon ürünleri olan tek yer yine Cahide. Mekanın sahibi İzzet Çapa müşterilerine özel ‘Cahide’ maskesi yaptırmış.

Şimdi herkes bu maskenin peşinde. Hijyene ve sosyal mesafe kurallarına en çok dikkat eden ve gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz plajlar ise Fly Inn, Fun Beach, Momo Beach, Madeo Beach, Cafe Pi Beach ve Önder Bekensir, Sercan, Kutsi Suer kardeşlerin geçen hafta Alaçatı’da açtıkları Scatola Beach. Bodrum’un merkezi her zaman olduğu gibi yine kalabalık.

Haberin Devamı

Türkbükü, Gündoğan, Torba, Yalıkavak, Bitez, Gümüşlük, Ortakent 30 yıl önceki ıssızlığına geri dönmüş. Bu durumdan tatilciler çok memnun ama mekancılar oldukça şikayetçi. Personeller kapı önünde müşteri kapmak için bekliyor. Bodrum’un meşhur müşteri çağırma yöntemi ‘yes piliz’ daha da artmış.

Meşhur ‘Küfe ‘geri döndü

Mesela, cumartesi gecesi Gündoğan’daki Günay’da Ajda Pekkan sahne alacaktı. Rezervasyon yetersiz olunca program iptal edildi. Bodrum merkezin dışında günümüz şartlarında en kalabalık yeri Türkbükü. Sess, Divan Palmira, Mavi Otel Beach, Maça Kızı, Garo’s ve Yalıkavak Moonbeach&Hotel her zaman olduğu gibi yine cemiyet, iş ve şov dünyasının tercih ettiği mekanlar.

Gelir düzeyi yüksek kişilerin gözdesi olan Türkbükü işletmelerinin hepsi sosyal mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyuyor. Hatta abartanlar bile var. Gece yarısı saat 24.00’ten sonra mekanlar kapanıp müzik sustuktan sonra Türkbükü inanılmaz bir sessizliğe bürünüyor. Sahilde duyabileceğiniz tek ses dalga sesleri. Bodrum’da da kapanan çok mekan var.

Bu riskli dönemde yeni açılan tek mekan İstanbul gecelerinin bir dönem efsane gece kulübü Küfe. Bodrum Marina Yacht Club bünyesindeki mekanın sahipleri Ender Yürür, Aydın Karabulut ve Yavuz Coşar. Pazartesi Barış Tetik, salı Çağrı Köktekin, çarşamba - pazar Grup Shut, perşembe Derya Bedavacı, cumacumartesi Bülent Özdemir, Gökçe ikilisi sahneye çıkıyor.

Haberin Devamı