Pazar Postası Bodrum'un en yenisi: Denizden Restoran
Paylaş
Bodrum'un en yenisi: Denizden Restoran

Masterchef yarışma programının moderatörü Mehmet Yalçınkaya, sahibi olduğu MYK Gastro Arena’da geleceğin şeflerini yetiştiriyor.

Mehmet Yalçınkaya, 2021 yazında Yeşilköy’de MYK adını verdiği özgün bir restoran açmıştı. ‘Chef Table’ uygulamasıyla sektöre farklı bir bakış açısı sunan restoranın menüsündeki yemekler, kendi coğrafyamızda yetişen ürünlerden hazırlanıyor. Ünlü şef geçen hafta da Bodrum’da ‘Denizden’ adını verdiği harika bir deniz mahsulleri restoranı açtı.

Haberin Devamı

MÜZEDE LEZZET YOLCULUĞU

Yolunuz Bodrum’a düşerse ve damağınıza deniz mahsulleriyle ziyafet çekmek isterseniz, burası tam size göre. Herhangi birine, “Kocadon Museum Hotel” nerede? diye sormanız yeterli. Restoran, otelin bünyesinde. Denizin tüm doğal renklerinin tarihi yapıya uyumla kullanıldığı butik otel, tarihi eserlerle donanmış. Restorana girdiğiniz anda kendinizi başka bir dünyada hissedeceksiniz. ‘Mevsiminde deniz mahsülleri’ konseptiyle hizmet veren restoran için Mehmet Şef yine hünerini konuşturup birbirinden leziz yemek ve mezelerden oluşan bir menü hazırlamış. Personelin servis önlükleri de uluslararası dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu imzalı.

Dry Aged balık denediniz mi?

Dünyada yaygın olan ‘afordable luxery’ (Ulaşılabilir lüks ve ulaşılabilir lezzet) kavramına sahip restoran, Bodrumlularla ‘fine dine’ kavramını tanıştırmanın gururu içinde. Mehmet Şef’in deniz mahsülleriyle yaptığı tüm imza yemekler, yerel dokuya uygun damak zevkine hitap eden lezzetlerle dolu. Mutlaka yolunuzu düşürün.

Haberin Devamı