Pazar Postası Cildiniz kışın hasar görmesin
Paylaş
Cildiniz kışın hasar görmesin

Soğuk ve kuru hava cildin daha fazla gerilip çatlamasına yol açıyor. Bu nedenle cilt kışın daha fazla bakım istiyor. İşte, soğuk havanın etkisini azaltacak cilt bakım önerileri

1) Cilt lekelerine karşı peeling: Deriyi yüzeysel soyma işlemi olan peeling lekeleri gidermede etkili yöntemlerden biri. Peeling önce dermatolog tarafından deri hasarının ve lekelenmenin şiddetine göre uygulanmalı, sonrasında evde düzenli aralıklarla kozmetikler yoluyla sürdürülmeli. Peeling işlemi şiddetli güneş hasarında yetersiz kalabilir, o zaman stamp, roller, lazer uygulamalarına başvurulabilir.

Haberin Devamı

2) Cildinizi nemsiz bırakmayın: Kuru deride çok ince çatlaklar oluşur. Bu da deriyi tahrişe, alerjiye ve kış aylarında egzamalara açık hale getirir. Kış aylarında da yine bol su içmeyi ihmal etmeyin. Kullanılacak nemlendiricinin E vitamini, C vitamini, hyaluronik asit içermesi yararını artırır. Gece yatmadan önce ise deri temizliği, deri yapısına uygun bir ürün ile yapıldıktan sonra büyüme faktörü veya kök hücre içeren onarıcı serum ile bakım tamamlanmalı. Kesinlikle alkol içeren losyon ve kolonyalardan kaçınılmalı. Alkol içerikli ürünler deri yüzeyindeki nem tabakasını ortadan kaldırır.

3) Eller özel bakım ister: Eller sürekli açıkta kaldığı için diğer deri bölgelerinden daha kuru ve sert hale gelir. Soğuk havalarda eldivensiz dışarı çıkılmamalı, gliserinli bir el kremi gün içinde 2-3 kez uygulanmalı. Gün içinde sürekli kapalı kalan ayaklar için de akşamları gliserinli ayak bakım losyonları ile masaj yapılmalı. Yağmurda ıslanan eldiven ve çoraplar hemen değiştirilmeli, aşırı nem deride kaşıntı, egzama gibi sıkıntılı durumlara yol açabilir.

Haberin Devamı

4) Sıcak banyodan uzak durun: Dış ortamın soğuğunun ardından sıcacık bir banyo hoş gelebilir. Ama deri sıcak suyun ardından hızla kurur ve üşüme hissi artar. Onun yerine ılık suyla banyo, yumuşak bir havlu ile kurulanma ve zaman kaybetmeden vücudumuzu nemlendirme ideal bakımı sağlar. Vücut için kullanılabilecek basit bir nemlendirici gliserin ve gül suyunu eşit oranda karıştırılarak elde edilebilir. Yine deri kurumasını önlemek için küvet yerine duş tercih edilmeli.

5) Parlak ve gür saçlar için: Alkol içerikli saç bakım ürünleri yerine argan yağı gibi nemlendiricileri tercih edin. Saç kurutma makineleri ve düzleştiricilerin kullanımını mümkün olduğu kadar azaltın.

6) Çatlamış dudaklara karşı: Özellikle kış aylarında dudak koruyucu krem kullanmadan dışarı çıkmayın. Tea tree oil içeren dudak kremleri çatlak oluşumunu da önlerler.

Ev yapımı maskeler

Yazın kullandığımız su bazlı nemlendiricilerin yerini kışın yağ bazlı olanlar almalı. Avakodo yağı, badem yağı, çuha çiçeği yağı tercih edilmeli. El ve ayaklardaki çatlakların onarımında pür vazelin çok yararlıdır.

Haberin Devamı

Evde hazırlanabilecek bir nemlendirici:

Yarım avakado, 1/4 bardak balı karıştırıp cildinize sürün. 10 dakika beklettikten sonra yumuşak ıslak bir havluyla silin.

Cildi sıkılaştırmak için:

2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı limon suyunu karıştırıp yüzünüze uygulayın. 20-30 dakika sonra soğuk suyla yıkanmalıdır. Haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Yorgun gözler için: Papatya ve yeşil çayı demleyip soğutun. Yuvarlak makyaj pamuklarına emdirip gözünüze uygulayın. 15 dakika daha bekletin.