Pazar Postası 'Eski mücevher topluyorum...'
Paylaş
'Eski mücevher topluyorum...'

Dilek Ertek; sahibi olduğu Collection markasıyla 1995'te dünyaca ünlü mücevher markası Tiffany&Co'nun Türkiye temsilciliğini alarak dünya yıldızı markalara;

2005’te Dubai kökenli olan Damas ile devam etti. Bunun için Damas ile ortak bir şirket kurdular. Damas şe Dubai’de kurulmuş 100 yılı aşkın mazisi olan bir mücevher firması. Dilek Ertek, “Türkiye mücevher pazarında çok başarılı, yükselen bir grafik yakalayarak ‘multi-brand shop’larımızda mücevherlerimizle saatlerimizin satış ve marka tanıtımlarını yaptık. Halen Stephen Webster, Garrard, Leo Pizzo, Aspire, Furrer Jacot, Perrelet, Carina ve daha birçok değerli mücevher ve saat markalarının Türkiye temsilciliğini yapıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Hazırlayan: Çağrı Bilgin

Sabahları hafif egzersiz...

Çok geç vakte kadar çalıştığım geceler hariç, 7.30-8.00 gibi kalkarım. 15 dakika hafif egzersiz stretching ardından banyo ve kahvaltı. Günlük haberlere bakarım. Acil cevaplanması gereken e-mailler ve mesajlarla ilgilenirim. Günün akışıyla ilgili programımı gözden geçirdikten sonra evle ilgili gerekenleri organize ederek işe giderim.

Bale hocalığı yaptım

Genelde yüzerim. Açık havada yürüyüş tercihimdir. İstanbul’un yoğun temposu içinde düzenli spor yapmakta zorluk çekiyorum. Fakat 20 yıl kadar bale eğitimi alıp, bale hocalığı yaptığım için egzersiz yapmak, hem vücudumun doğal olarak ihtiyaç duyduğu hem de çok severek yaptığım hobi gibi bir alışkanlıktır. Bu yüzden her fırsat bulduğumda yaparım.

Haberin Devamı

Tiffany&Co. hayranıyım

Mücevher ve saatte tercihlerim; tabii ki en çok hayran olduğum marka Tiffany&Co. Özellikle LESS IS MORE sloganı ile yarattığı üstün nitelikteki koleksiyonları ile ünlü ressam Pablo Picasso’nun kızı Paloma Picasso’nun zekice ve esprili bir anlayışla yarattığı sanatsal ve sembolik koleksiyonlar o kadar güzel ki bağımlılık yaratıyor. Akşam davetlerinde ise pırlanta ve son yıllarda modası giderek artan zümrüt ağırlıklı takılar tercihimdir.

New York'a sık giderim

İş seyahatleri için gittiğim şehirlerde 1-2 gün fazla kalarak dinlenir gezer ve dekorasyon-mücevher konularında sanatsal ve yeni fikirleri incelerim. Genelde York. İsviçre ve İtalya’ya da seyahatlerim oluyor. Türkiye’de ise Bodrum ve Antalya.

Deneysel yemekler yaparım

Evde yemek yapmayı çok seviyorum. Her fırsat bulduğumda evde yemek yaparım. İş seyahati veya tatil için gittiğim yerlerde kaldığım otellerde yeni ve farklı yemekler öğrenmeye çalışırım. Bazen de evde bulduğum her şeyi birbirine karıştırarak ‘experimental’ (deneysel) denemeler yaparak oyun gibi yemekler hazırlarım. Yemek için, Tai ve dünya mutfaklarının en güzel örneklerinden birleştirilerek.

Klasik ve soft smooth jazz

Müzikte; klasik müzik, soft smooth jazz ve swing tarzı severim. Bazen de spiritual müzik beni dinlendirir. Sanırım bale eğitimi aldığım için Çaykovski’nin Fındıkkıran ve Kuğu Gölü gibi bale müziklerinin de bende çok özel hatıraları vardır. Şu anda elimde; Alkali diyet ve ‘7 habits of most successful people’ kitapları var.

Haberin Devamı

‘Neyi beğenirsem onu alırım’

Mümkün olduğu kadar kullanışlı ve rahat giysileri tercih ediyorum. Yaşım ilerledikçe daha klasik renk ve çizgiler sever oldum. Özellikle bir marka tercihim yok, neyi beğenirsem ve vücuduma uyarsa onu alıyorum.

Açıkhava mekanları tercihim

Açık havada ve doğal ortamda yemek yenen mekanlar tercihimdir. En başta İstanbul Boğazı’nın eşsiz balıkçıları ve Boğazın mis gibi havası, balıkları ve mezeleri ilk tercihim. İtalya’nın Toscana Bölgesi’nde ve İsviçre’de minik köy lokantalarında doğal ortamda yetişmiş sebze ve meyvelerle hazırlanan yemeklerin yapıldığı yerleri çok severim. Son olarak Fransa’nın Provence Bölgesi’nde trüf mönüleriyle meşhur olan mekanlarda çok değişik lezzetler tattım ve maalesef çok kilo aldım, bir daha tövbe!

Haberin Devamı

Great Gatsby’i 3 kez izledim

Son olarak temsilcisi olduğumuz Tiffany&Co’nun mücevherleriyle çekilen Great Gatsby filmini 3 kez üst üste izledim. Filmde Fitzgerald’ın yorumu ile 1920’lerde yaşanan Amerika’daki büyük zenginliğin birçok kişiyi nasıl dejenerasyona ittiğini görüyorsunuz. Muhteşem dekorasyonlar, bu yılki Oscar ödüllerini kazanan eşsiz mücevher ve kostümler ve zamanın çılgın partilerinin ihtişamı insanı sarhoş ediyor.

BMW kullanıyorum

Koleksiyon olarak eski mücevherler topluyorum. Hobi olarak ise resim ve yemek yapıyorum. Giyimde olduğu gibi otomobilde de benim için rahatlık ve fonksiyonel olması önemli ve de tabii ki güvenilir olması. BMW kullanıyorum.

(30.03.2014 tarihli Posta karnaval'dan alınmıştır.)