Pazar Postası Genç gösteren 15 tüyo
Paylaş
Genç gösteren 15 tüyo

Uygulaması kolay, sonuçları şaşırtıcı. 15 basit tüyoyla yılları geri saymaya hazır mısınız?

GÜZİDE YÜLEK

Haberin Devamı

gyulek@doganburda.com

1) Nem, biraz daha nem. Cildin hayat kaynağı nem, gençliğin de anahtarı. Ucuzundan da olsa mutlaka her gün cildinize nemlendirici sürün. Banyodan sonra vücudunuza, sabahları yüzünüze, gün boyu ellerinize, akşam yatmadan önce ayaklarınıza...

2) İçinde hafif pembelik olan allıklar daha sağlıklı ve genç gösterir. Allığınızı antioksidan içerikli seçerseniz bir taş ile iki kuş vurmuş olursunuz.

3) Yorgun görünen cildinizi kısa sürede nasıl mı canlandırırsınız? Elbette peeling ile... Peelingi nazik dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Ilık suyla duruladıktan sonra cildinizin parladığı ve daha dolgun göründüğünü anlayacaksınız.

4) Kaşlar, genç görünümün anahtarı. Yaş aldıkça kaşlar yerçekimine yenik düşer. İşlem basit! Kaş jeliyle yukarı doğru tarayın. İfadenizin 5 yaş gençleştiğini görürsünüz.

Haberin Devamı

5) Makyaja, mutlaka bir baz ürün kullanarak başlayın. Bu, cildinizin daha pürüzsüz görünmesini sağlar. Ayrıca nemlendirir de.

6) Cilt tipiniz çok kuruysa tülbent gibi ince bir bezi suyla ıslatıp yüzünüze koyun. 10 dakika bekletin. Bu süre içinde cildinizin bezdeki suyu emdiğine ve cildinizin nasıl nemlendiğine hayret edeceksiniz.

7) Duşunuzu mutlaka ılık suyla alın. Sıcak su, ciltteki lipidleri öldürür ve cildin nemli kalmasını engeller.

8) Göz kalemini alt kirpik diplerine çekmek, göz altındaki koyu renk halkaları, torbalanmayı ve ince çizgileri daha belirgin hale getirir. Kalemi sadece üst bölüme uygulayın. Bu, otomatik olarak, size genç bir görünüm sunar. Çünkü üste çekilen kalem ya da eye-liner lifting etkisi yaratır.

9) Saçlarınızın daha kalın ve yoğun görünmesini sağlayın. İnce telli kısa saçlara sahipseniz tek renk ve net kesimli bir model kullanın.

10) Yoğun kapatıcı kullanırsanız göz altınızdaki ince çizgiler yok olmadığı gibi, daha da belirginleşir. İçeriğinde yansıtıcı olan hafif kapatıcıları tercih edin.

11) Peeling kullanmak ciddi anlamda fark yaratır. Cildinizi ölü hücrelerden arındırır, tıkanmış gözenekleri açar ve yağı kontrol altına alır.

12) Bolca nar tüketin. Narda; cildin ışıldamasını sağlayan bol miktarda C vitamini, B5, potasyum ve antioksidanlar bulunur.

Haberin Devamı

13) Dudaklarınızın artık genç yaşlarınızdaki kadar dolgun olmadığı için, hatta inceldiğinden şikayetçiyseniz ruj sürerken doğal dudak çizginize odaklanmayın ve dudaklarınızı büzmeyin. Renk seçiminde de kırmızıları, bordoları değil, yumuşak ve açık tonları tercih edin.

14) Saçlarınızın tel tel ve mat görünmesinden mi şikayetçisiniz? Bunun çaresi, kuaför ziyaretlerinizi aksatmamak ve boyanızı geçirmemek. Daima uygun rengi seçmek ve süreklilik, folikülleri canlandırır ve saçın ışıldamasını sağlar.

15) Aldığınız her yaşta kirpikler azalır ve güçsüzleşir. Seçeceğiniz maskara hem topak topak olmamalı hem hacim vermeli. Geceleri de kirpik dökülmesini önleyen, hatta yeniden çıkaran ürünlerden destek alabilirsiniz.

(16.02.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)