Pazar Postası Göksel Arsoy: Fransa'da Alain Delon neyse Türkiye'de ben oydum. O, oranın ben buranın starıydım
Paylaş
Göksel Arsoy: Fransa'da Alain Delon neyse Türkiye'de ben oydum. O, oranın ben buranın starıydım

Hem oyunculuğuyla hem sesiyle bir döneme imzasını atan bir isim Göksel Arsoy. Yeşilçam’ın yaşayan çınarlarından. Geçtiğimiz günlerde tüm müzik arşivini TRT’ye bağışladı. Ben de hemen kendisini Beşiktaş’taki evinde ziyaret ettim. Hem bugünü konuştuk, hem geçmişi andık. Buyurun sohbetimize…

Tüm müzik arşivinizi TRT’ye bağışladınız, neydi size bunu yaptıran?

Haberin Devamı

Trilyonlar versen alınmayacak kadar değerli çok büyük bir emek vardı orada, heba olsun istemedim. Benden de güzel katkı olmalıydı ülkeme. Bunu bağışlayacağım en mantıklı yerin de TRT olduğunu düşündüm. Onlar da önce şaşırdı ama çok mutlu oldular.

HİÇBİR ŞARKIMI BİR KADINA BAKARAK OKUMADIM

Size kadınlar çok hayranmış sanırım, değil mi?

Gece sahneyi izlemeye gelen aileler olurdu. O durumda biraz daha ciddi olmak lazım. Rahmetli amcam beni uyarmıştı, “Bir şarkının manalı bir güftesini asla, seni dinleyen kadınlardan birinin yüzüne bakarak söyleme, masayı, kadının eşini rahatsız etme, kaybedersin” demişti. Ben o sözden hiç çıkmadım.

GAZİNOLAR BİR DÖNEM ARTİSTLERDEN MEDET UMDU SAHNEDE EN UZUN SÜRE BEN KALDIM

Haberin Devamı

Bir zamanlar hem sahnede hem filmlerde vazgeçilmezdiniz. Özlüyor musunuz o günleri?

Elbette. Hem de çok. 70’lerin başında büyük gazinoların kadroları yıprandığı için işleri düşmüştü ve gazinoların sahipleri telaşlanmıştı. Onun için Yeşilçam’daki artistlerinden medet umdular. Gerçi bu kişilerin müzikle alakaları yoktu. Tutmadılar. Bir-iki yıl içinde teşekkür edilip asfalta konuldular. Sahnede en uzun süre kalan benim.


 

ÖLÜM İÇİN ERKEN DAHA, BUNA HAZIR DEĞİLİM

Arşivi bağışlama nedeniniz biraz da ölüm korkusu muydu?

Yaş epey olsa da daima iyi konuşup iyi temennide bulunurum. Ölüm için erken daha! Hazır değilim. Bence daha var… Ve bir karşılaştırma yap. Yeşilçam’a bak, kimler ne hale gelmiş. Zaten çoğu arkadaşımızı yitirdik. Kalanlar kilo almış, çökmüş, hasta yürüyemiyor. Oysa ben halen çok fitim.

Fatma Girik, Cüneyt Arkın gibi birçok değerimizi kaybettik. Onların yokluğu size ne hissettiriyor?

Çok canım yanıyor. Üzülüyorum. Bir devir kapandı resmen. Geçen gün televizyonda bir haber izledim. Bir meydanın kenarına bir araba geldi. Genç bir adam arabanın kapısını açıp birini indirdi. O indirdiği kişi Alain Delon’du. Elinde baston ile… Çok şık bir baston ama. Bir adım attı, basını görünce oğlu hemen elinden aldı bastonu, bu da ona kızdı. Yani niye saklıyorsun, onun bu bastona ihtiyacı var. Ama o baston herkese yakışmaz. Ona yakışır. Ben de yeri gelirse şık bir baston ile olabilirim. Fransa’da Alain Delon, Türkiye’de Göksel Arsoy. O, oranın ben Türkiye’nin starıydım işte.

Haberin Devamı

BELGİN DORUK’UN BANA AŞIK OLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİ

Sinemada en çok film yaptığınız kadın oyuncu kim?

Belgin Doruk.

Size aşıkmış öyle mi?

Hayır yanlış. Çünkü ben evliydim. Öyle bir şey mümkün olamaz. Çok iyi dost ve arkadaş olduk. Öyle prensipliydi ki… Servisle almaya giderdik evinin önüne. Bir gün, bir dakika bizi beklettiğini bilmem. Ama çok şanssızmış. Çok yanlış evlilik yaptı. Bir filmde bir gence tutuldu, hayatı karardı.