Pazar Postası Haydi çocuklar sonbaharda da eğlence sizi bekler
Paylaş
Haydi çocuklar sonbaharda da eğlence sizi bekler

Sonbahar geldi, yaz tatili bitti. Yazın rehavetine kapılıp normal düzenlerine dönmekte zorlanan çocukların imdadına ebeveynler yetişmeli. Kar, kış gelmeden çocuklarınızı eğlenceli aktivitelere götürün. Dokunarak, görerek, dinleyerek, deneyimleyerek ve duygularını dışa vurarak kendilerini keşfetmelerini sağlayın. Çocuklarınızı yeni öğretim yılına en iyi şekilde hazırlayın.

 

Miniatürk Çocuk Etkinlikleri - Sütlüce

Haberin Devamı

Miniklerin çok seveceği eğitici, öğretici ve eğlendirici etkinliklerin program detaylarını Miniatürk’ün sitesinden öğrenip çocuğunuzun ilgi alanlarına girenleri seçebilirsiniz. Etkinliklerin tümü Miniatürk’e giriş bileti alanlara ücretsiz.

Devler Ormanda - Life Park - Bahçeköy

Dünyaca ünlü ‘Devler Ormanda’ sergisi açıldı. Beş metre yüksekliğe ulaşan 30’dan fazla animatronik figürün yer aldığı, sergi minikleri büyüleyecek türden. Sergide iyi ve kötü devlerin yanı sıra, ‘Sisler Vadisi’ efsanesindeki peri masalı karakterleri de var.

Animasyon Film Festivali

İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Tophane-i Amire Kültür Merkezi birbirinden farklı sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Animasyon Film Festivali de bunlardan biri. Sonbaharda animasyonun canlı dünyasını keşfetmek isteyenleri buraya alalım. Festival, 17- 23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Haberin Devamı

Taş Devri - Watergarden Performans Merkezi – Ataşehir

‘Taş Devri’ tiyatro oyunu başladı. Sevgi, aile, dostluk, çalışkanlık ve hayvan sevgisi kavramlarının öğretici tarafı kullanılarak sahneye aktarılan ‘Taş Devri’, küçüklerin kişisel gelişimini ve sosyalleşmesini amaçlıyor.

 Müze Gazhane Çocuk Atölyeleri - Kadıköy

Kültür-sanat, bilim ve etkinlik alanı müze bünyesinde; iklim müzesi, karikatür müzesi, bilim merkezi, sergi alanları, tiyatro salonları, kitapçı ve sosyal alanları barındırıyor. Gazhane minikler için birbirinden renkli ve eğlendirici, etkinlik programları hazırladı. ‘Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi-Doğa’, ‘İnsan, Bilgi, Çocuklar için Müzikli Masallar’ ve ‘Gökyüzünde Neler Oluyor?’ atölyeleri başladı.

Panorama 1453 Tarih Müzesi - Zeytinburnu

Dünyanın ilk tam panoramik müzesi olma özelliğini taşıyan müze, her hafta çeşitli çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. İstanbul'un fethedilişinin çeşitli materyallerle canlandırıldığı müze, minik ziyaretçilerini İstanbul’un tarihinde uzun bir yolculuğa çıkarıyor.

Peter Pan ve Varolmayan Ülke – Zorlu PSM

Zorlu PSM geleceğimizin mimarı çocuklarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Akbank Çocuk Tiyatrosu ve Zorlu PSM iş birliğiyle, Akbank Sanat'ın 50. yılı için tiyatro sahnelerine kazandırılan klasik bir çocuk hikayesi olan ‘Peter Pan ve Varolmayan Ülke’, sezon boyunca Turkcell Platinum Sahnesi'nde sergilenecek.

Haberin Devamı

Burnunu Kaybeden Palyaço - Kadıköy

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ‘Burnunu Kaybeden Palyaço’ oyunuyla perdelerini 24 Eylül’de açıyor. Kötü kalpli sirk patronu sirkte çalışan palyaçoya hayli kötü davranmaktadır. Bir gün gösterinin ortasında açlıktan bayılan palyaçoyu patronu işten kovar ve olaylar gelişir.

Drama Atölyeleri - Kadıköy

Atölye Pasaport’ta çocuklar için yaratıcı drama atölyeleri başladı. Oyun ve doğaçlama temeline dayalı çalışmaları kapsayan yaratıcı drama atölyeleri çocukların iletişim becerilerinin güçlenmesine, kendini ve duygularını rahatça ifade edebilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Heykel Atölyesi - Hasköy

Rahmi Koç Müzesi, çocuklara özel farklı alanlarda atölyeler düzenlemeye devam ediyor.    11-14 yaşındaki çocukların hayal gücünü besleyecek heykel atölyesi 24 Eylül’de başlıyor. Çocuklar müzede yer alan farklı objelerden ilham alarak farklı materyallerden heykeller üretip heykel sanatını yakından tanıyacak.

Haberin Devamı

Eğlenceli parklar ve müzeler

Madame Tussauds Balmumu Müzesi – Taksim

İllüzyon Müzesi – Beyoğlu

Uçurtma Müzesi – Üsküdar

Oyuncak Müzesi – Göztepe

Korsan Adası – Tuzla

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi – Darıca

Legoland Discovery Center – Bayrampaşa

Barış Manço Müzesi – Kadıköy

İstanbul Akvaryum – Florya

Snowpark – Esenyurt