Pazar Postası Karı-koca playstation kafe işletiyorlar
Paylaş
Karı-koca playstation kafe işletiyorlar

Playstation modası aldı başını gidiyor. Artık iş yerlerinde playstation turnuvaları düzenleniyor. Sadece playstation oynamak için yıllarca birbirini görmeyen arkadaşlar bir araya geliyor...

MERVE ÖZAYTEKİN

Bazen çiftler arasında playstation sorun oluyor. Ama erkek ne yapıyor ediyor çok geçmeden eşine playstation’ı kabul ettiriyor. Hatta bazı kadınlar eşleriyle maç yapacak, savaş oyunu oynayacak kadar profesyonelleşiyorlar. Çocuklar da büyüklerden pek farklı değil. Onlar da playstation eğlencesinden mahrum kalmak istemiyor.

Ailelerine playstation aldırana kadar mücadele ediyorlar. Ya playstation oyun konsolu olmayanlara ne dersiniz... Onlar da soluğu her geçen gün fazlalaşan playstation kafelerde alıyor, eğlenceye dahil oluyorlar. Ben playstation oynamayan azınlıktanım. Azınlıktanım diyorum, çünkü çevremdekilerin çoğu playstation delisi!

Anadolu Yakası’nda oturduğum için yakından biliyorum, bu tarafta sayısız playstation kafe var. Bugüne kadar dikkatimi çeken ve hoşuma gitmeyen şey bu kafelerin genelde bodrum katlarda açılmış olmasıydı. Hele kadın olarak bunlara girip bakmak bile ürkütücü geliyordu.... Taa ki geçtiğimiz günlerde Caferağa Spor Salonu’nun tam karşısındaki ‘Street Ps Club’la tanışana dek...

Sahipleri karı-koca

Street Ps Club’ın samimi ortamını daha ilk bakışta hissediyorsunuz. Yere kadar uzanan camları salonun tamamını dışarıdan rahatça görebilmenizi sağlıyor. İçeriye doğru kafanızı uzattığınızda güvenli bir yere geldiğinizi anlamanız çok sürmüyor. Nedeni Street Ps Club’ın sahiplerinin karı-koca olması. Umut ve Miray Yılmaz salonlarına oyun oynamaya gelenleri tıpkı evlerindeki gibi rahat ettirmeye çalışıyorlar.

Müşterileri kapıda karşılayıp hangi oyunu oynamak istediklerini, tercih ettikleri oturma bölümünü soruyorlar. Yiyecek alacaklarsa mönünün oyun konsollarının üstünde bulunduğunu, gerekirse yardımcı olabileceklerini söylüyorlar. Kafenin müdavimlerinden söz etmiyorum bile. Onlar zaten Umut ve Miray çiftinin artık dostları. Girdikleri anda kendilerini evlerinde gibi rahat hissediyorlar.

Futbol sahası atmosferi yaratılmış

Street Ps Club’ın dekorasyonu Umut Yılmaz’a ait. Salonunu tasarlarken sokak havasını yansıtmak aynı zamanda da playstationda oynanan oyunlara gönderme yapmak istemiş. Duvarları Weak ve Beof mahlaslı ünlü grafiti çizerlerinin grafitileri süslüyor. Street Ps Club’da yerler yapay çimle kaplanmış. Bazı ekranların arkasında kale var. Salondaki ufak detaylar sık sık futbol oynamaya gelenlere saha atmosferini yaşatıyor. Umut Yılmaz’ın Kadıköy’ün en ünlü playstation kafesine sahip olması aslında bir başarı hikayesi. Umut Bey, iki sene Aydın Spor ve Kasımpaşa Spor’da profesyonel futbol oynamış.

Futbolu bırakınca maddi manevi birçok zorluk çekmiş. Kadıköy İskelesi’nde ailesinden gizli balıkçıklık yapmış. Sonrasında ise mahalleden tanıdığı bir dostunun ETNA Zone Club adlı internet ve playstation kafesinde büfe işletmeye başlamış. Bir gün ETNA’nın içindeki playstation kafenin pek iş yapmadığı ve devredileceği söylenmiş. Umut Yılmaz ne yapmış etmiş playstation kafenin 5 adet tüplü televizyonunu satın alarak, kafeyi işletmeye başlamış. Kadıköy’de adını kısa sürede duyurmuş.

Pek çok playstation oyuncusu Umut Yılmaz’ı tanır olmuş. Ancak Umut Bey askere gidince işler aynı hızda devam edememiş. Bu sefer de binanın satılacağı haberini almış. Tam da Miray Hanım’la evlilik hazırlıkları yaparken adeta yıkılmış. Şans yüzüne bir kez daha gülmüş. Babasının ve en yakın arkadaşının da desteğiyle Caferağa Spor Salonu’nun karşısındaki binada ellerindeki birkaç ekranı sığdırabilecek bir yer ayarlamışlar. Sonrasında işler hep yolunda gitmiş. 5 tüplü televizyondan bugünlere son teknoloji 40 plazmayla gelmiş Umut Yılmaz. İşlettiği yeri de genişletmiş. Bugün Street Ps Club 150 adet oyunla Anadolu Yakası’nın en fazla oyununa sahip playstation kafesi. Bu nedenle de Kadıköy’ün en çok tercih edilen salonu.

Kadınlar da rahatlıkla oyun oynayabiliyor

Miray Yılmaz birçok kadının Street Ps Club’ı özellikle tercih ettiğini söylüyor. “Beni gören salonumuzda rahatlıkla oyun oynayabileceğini hissediyor. Kimsenin hiçbir şekilde ona rahatsızlık vermeyeceğini de biliyor” diye ekliyor. Ps Street Club’da kimsenin canı sıkılmıyor. Kadınlar eşleri playstation oynarken Street Ps Club’ın dizüstü bilgisayarlarından dileyen herkes gibi internete bağlanabiliyor.

Çay kahve içip yemek yiyip eşlerini bekliyorlar. Enstrümanlar eşliğinde müzik yapmayı ve şarkı söylemeyi sağlayan bilgisayar oyunu Guitar Hero da salonun tercih sebebi. Çünkü oyun için Street Ps Club’ın özel odaları var. Dileyen odalarda dilediği gibi gitar, bateri çalıyor, karaoke günleri düzenleyebiliyor.

Kurumsal şirketler tercih ediyor

Playstation tek kişi oynanabildiği gibi gruplar halinde de oynanabiliyor. Bu nedenle Turkcell, Vodafone, Pronet gibi kurumsal şirket çalışanları sık sık Street Ps Club’a gelip turnuvalar düzenliyorlar. Maç seyretmek isteyenler de Street Ps Club’a 90 dakika heyecanını yaşıyorlar. PES, FIFA, God of War, Assassins Creed, NBA, Guitar Hero bu aralar en revaçta olan oyunlar. Street Ps Club’da bir saat oyun oynamak 4 TL. Eğer grup olarak geliyorsanız kişibaşı fiyat 2 TL düşüyor. Street PS Club’da sık sık vakit geçirenler VIP kartlardan çıkartabiliyor.

Bugüne kadar 1500 VIP üyesi olan Street Ps Club’da kart sahiplerine çeşitli promosyonlar düzenleniyor. Umut Yılmaz’ın bir de sahibi olduğu pilavcısı var. Adı Pilav Station. O da Kadıköy’ün en beğenilen pilavcılarından. VIP kart sahipleri Pilav Station’ın promosyonlarından da yararlanabiliyor. Kurufasulyeli, sosisli, kavurmalı, ciğerli, mısırlı gibi her türlü pilav çeşidi yapılıyor burada. Aynı zamanda Miray Hanım’ın yaptığı mantının namını Kadıköy’de bilmeyen yok. Bir yiyen bir kez daha gelmek istiyor Pilav Station’a. Yolunuz Kadıköy’e düşerse tatmadan dönmeyin!

Adres: Caferağa Mah. Sakız Sok. No.8/B Kadıköy

İstanbul Rezervasyon için: 0216 338 35 85

(11.09.2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)

2

Haberin Devamı