Pazar Postası Kutsal anne kadın, vurdumduymaz erkek
Paylaş
Kutsal anne kadın, vurdumduymaz erkek

Evlilik yürütmesi zor bir ortaklıktır. İki ayrı karakterdeki insanın aynı evin içinde uyumla yaşamasını sağlamak, inanın bana atomu parçalamaktan daha zordur

MEHMET COŞKUNDENİZ

Haberin Devamı

mehmet.coskundeniz@posta.com.tr

twitter.com/askdoktoru

KADINLARIN 10 HATASI

Ama imkansız değildir. Evlendikten sonra yaptığımız hataları bilir ve onları düzeltme yoluna gidersek, evliliğimizi de raya oturtabiliriz. İşte kadınların ve erkeklerin evlilikte en çok yaptığı hatalar:

1) ANNELİĞİ KUTSAMAK

Çocuğunuz doğduktan sonra kendinizi anne olarak görüp, eşinizle ilişkilerinizi kısıtlamanız, tehlike çanlarının da çalması anlamına gelir. Dişiliğinizi, anneliğinizin içinde eritmeyip eşinize göstermeye devam edeceksiniz.

2) ARKADAŞ OLMAK

Eşiniz sizin arkadaşınız, dostunuz değildir. Aranızdaki sevgililik ilişkisini ve bundan kaynaklanan gizemi korumalısınız. Eşinize en yakın arkadaşınız, sırdaşınızmış gibi her şeyinizi anlatmamalısınız.

Haberin Devamı

3) ÖZENSİZ DAVRANMAK

Her akşam eşinizi full makyaj ve baby doll ile karşılayın demiyorum ama üzerinizdeki pijamaları da çıkarın! Kendinize gösterdiğiniz özen aslında eşinize gösterdiğiniz özendir. Her erkek bunun farkına varır. Sizin tarafınızdan hala etkileyici bulunduğunu bilmek ister.

4) KUSUR BULMAK

Evlilik hayatında bazı kusurlar tamamen görmezden gelinmeli. ‘Armudun sapı, üzümün çöpü’ demeye devam ederseniz hem siz mutsuz olursunuz hem de eşinizi mutsuz edersiniz. Evlilik azami hoşgörünün ortaya çıkması gereken bir şeydir.

5) BAŞKALARIYLA KIYASLAMAK

Eşiniz, ‘eşsiz’dir. Siz seçmişsinizdir, size aittir. Onu başka erkeklerin kişiliğiyle, işiyle, parasıyla ya da davranış şekliyle kıyaslarsanız kaybedersiniz. Hiçbir erkek bir başkasıyla bu tür rekabete girmek istemez. Hemen kendisini üstün bulan birine gitmenin yollarını arar.

6) SEKSİ KULLANMAK

Kadınların en büyük silahlarından biri cinsellikleridir. Bazı kadınların bu silahla eşlerini cezalandırdıklarını ya da ödüllendirdiklerini biliyorum. Oysa bazı şeyleri elde etmek için yapılan seks, ilişkinin kalitesini düşürür.

7) KISKANÇLIĞI ABARTMAK

Eşine nefes aldırmayan, her hareketini takip eden, cep telefonunu karıştıran, email, Facebook, Twitter gibi hesaplarının şifrelerini bulup yazışmalarını okuyan bir kadınsanız kendinize saygınız kalır mı? Eşinizin de size saygısı kalmaz. Hem madem bu kadar şüpheleniyorsunuz niye evliliğinizi sürdürüyorsunuz?

Haberin Devamı

8) AİLESİNİ KÖTÜLEMEK

Eşinizin ailesiyle sorun yaşayabilirsiniz. Ama bu sorunları ona aktarırken, ailesini kötüleyen cümleler kurmaktan kaçının. Haklıysanız bile, böyle bir kötüleme durumunda eşiniz sizi haksız bulacaktır. Bu konuda kadına daha fazla görev düşüyor.

9) HOBİLERİNİ ENGELLEMEK

Evlilik her an her şeyi birlikte yapmak demek değildir. Eşinizin kendisine zaman ayırmasına izin verin. Evlenmeden önceki hobilerini devam ettirsin. Elbette sizin de hobileriniz vardır. Birlikte geçirmediğiniz zamanlarda siz de kendi hobilerinize eğilin.

10) EVİN HAKİMİ OLMAK

Evde her şeyi kontrol etmek, aşırı titiz olmak, erkeğinizi hem evden hem de sizden uzaklaştırır. İşi biraz da akışına bırakın. Dağıtıyorsa, ona toplamayı öğretecek olan da sizsiniz!

ERKEKLERİN 10 HATASI

1)BEKARLIKTAN KOPAMAMAK

Evlilik bir sorumluluk işidir. Eşinizi evde bırakıp sürekli eski arkadaşlarınızla gezip dolaşamazsınız. Bunun bir ölçüsünü bulmak zorundasınız. Hele hele, geçmişte çapkınsanız bu alışkanlığınızı mutlaka terk etmiş olmalısınız.

Haberin Devamı

2) GEÇMİŞİ KURCALAMAK

Nasıl ki sizin flörtleriniz oldu, eşinizin de olmuştur. Bunu sorgulamak, sürekli geçmişle ilgili sorular sormak hiçbir fayda sağlamaz. Aksine aranızda devamlı bir gerginlik yaratır. Eşinizin sizinle birlikte yaşadığı hayat önemlidir. Onun geçmişine saygı duyun böylece o da size duyar.

3) BASKI KURMAK

Evlendiniz diye eşinizin sahibi olmadınız. Ona, kendi kurallarınızı dikte edip bu kurallara göre yaşamasını istemeyin. Baskı kısa bir süre için sonuç verir. Eşiniz bunalacak ve istemeden size yalanlar söylemeye başlayacaktır.

4) EBEVEYNLERDEN KOPAMAMAK

Anneniz, babanız her zaman başınızın tacı ama artık birinci önceliğiniz yeni aileniz olmalı. Eşinizle, çocuğunuzla ilgili kararları siz vermelisiniz. Bunu annenize, babanıza bırakmamalısınız.

5) ANNEYLE KIYASLAMAK

Evet en güzel yemeği anneniz yapardı ama artık eşiniz var. Sakın eşinizi annenizin yaptıklarıyla kıyaslayıp “Sen şu yemeği iyi yapamıyorsun, annem gibi çamaşır yıkayamıyorsun” demeyin.

Haberin Devamı

6) SEKSTE BENCİL OLMAK

Cinsellik evliliğin çok önemli bir unsuru. Amaç, her iki tarafın da doyuma ulaşması olmalı. Bencilce davranıp sadece kendinizi düşünürseniz bir süre sonra tekdüze bir cinselliğiniz olacaktır. Eşiniz seksi sadece görev icabı yapacaktır. Eşinizle cinselliği de mutlaka konuşuyor olmanız gerekiyor.

7) TAHAMMÜL GÖSTERMEMEK

Kadınlar detaycıdır. Bu yüzden erkekler eşlerine karşı tahammülsüz olmaya başlar. Ama unutmayın, evlilik iki tarafın da ortak çaba gösterdiği bir kurumdur. Tahammüllü ve sabırlı olmak zorundasınız.

8) SUÇLAMAK VE AŞAĞILAMAK

Sorunları çözmek her iki tarafın da olumlu yaklaşımıyla mümkündür. Erkek, egosu nedeniyle eşini suçlamayı alışkanlık haline getirirse bu evliliğin en büyük düşmanlarından biri olur...

9) YARDIM ETMEMEK

Bütün evin yükü üzerine yıkılmış bir kadından ne bekleyebilirsiniz ki? Merak etmeyin, ev işlerine yardım etmeniz erkekliğinizden hiçbir şey götürmez. Aksine eşinizin size daha büyük bir sevgiyle bağlanmasını sağlar.

10) MADDİYATI KULLANMAK

Evin para kontrolü sizdeyse, bunu eşinize karşı bir silah haline getirmeyin. Cömert erkek her zaman sevilen erkektir, unutmayınız!

(03.03.2013 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)