Pazar Postası Lider Şahin: Homofobik ve cinsiyetçi biriyle aynı masaya dahi oturmam
Paylaş
Lider Şahin: Homofobik ve cinsiyetçi biriyle aynı masaya dahi oturmam

Lider Şahin, son dönemin popüler isimlerinden biri. Hem sesi hem de yakışıklılığıyla epey dikkat çekiyor, çok da seviliyor. Selami Şahin’in oğlu olmasına rağmen “Torpille sanatçı olunmaz. Yeteneğim, eğitimim olmasa bugünlere gelemezdim” diyor. Babasıyla düet yaptığı yeni şarkısı ‘Rezil Rüsva’ vesilesiyle buluştuk. Karşınızda samimi açıklamalarıyla Lider Şahin! ALEV GÜRSOY CİMİN / alev.gursoy@posta.com.tr

Yeni şarkınız ‘Rezil Rüsva’ şimdiden çok sevildi. Ne güzel bir klip öyle!

Haberin Devamı

‘Rezil Rüsva’, dördüncü single’ım. Sözü ve bestesi bana, düzenlemesi Febyo Taşel’e ait. Bedran Güzel yönetmenliğinde ailem ve dostlarımın yer aldığı bir klip çektik. Şarkı, dört aylık stüdyo ve prodüksiyon sürecinden geçerek yayınlandı.

Babanızla nasıl bir ilişkiniz var?

Şahane! Arkadaşım, sırdaşım, yoldaşım, her şeyim, aynı zamanda iş arkadaşım. Babamla yaklaşık 10 yıllık sahne tecrübem var. Vokalistiydim. Hem yapımcılığını hem menajerliğini yaptığım bir dönem oldu. Söz nasıl yazılır, beste nasıl yapılır, Selami Şahin’den öğrendim. Müziğini gözlemleme şansım oldu. Selami Şahin, babam olmasaydı da idolüm olurdu.

‘REZİL RÜSVA’ SEVENLERİN ŞARKISI GİDENLERİN MARŞI

Böyle bir sanatçının oğlu olmak bir adım önde olmak demek, değil mi?

Haberin Devamı

Tabii ki çok şanslıyım ama çalışmak her şeyin önünde. Sanatta torpil olmaz. Yeteneğim, eğitimim olmasa bugünlere gelemezdim.

Babayla düet fikri nereden çıktı?

Bu benim çocukluk hayalimdi. Benim yazdığım bir şarkıya babamın eşlik etmesi inanılmaz bir mutluluk. Bu projedeki heyecanımın tarifi yok. Çok da iyi tepkiler alıyorum.

Şarkının sözleri hayli sert. Büyük bir yarım kalmışlık var. Ne yaşadınız da bu sözleri yazdınız?

Bu şarkıda anlattığım belli biri yok. Ayrıca sadece aşk ilişkileri değil, tüm yarım kalmışlıklardan esinlendim. Arkadaşlıklar, dostluklar, iş çevresi, ülke… Her şeyi kapsıyor. Bu, sevenlerin şarkısı, gidenlerin marşı. Birileri sizi illaki yarı yolda bırakmıştır. Bu onlara bir mesaj.

BENİ TARKAN’LA KIYASLAMALARI ÇOK YANLIŞ

Sosyal medyada sizi Tarkan’la mukayese etmişler. Hatta bir kısmı sizin daha iyi olduğunuzu yazmış.

Tarkan, Türk müziğin duayeni, ustası. Ben sahnelerde büyüsem de stüdyo tecrübesi olarak yolun çok başındayım. Kendisine büyük bir saygım ve hayranlığım var. Beni Tarkan’la kıyaslamaları çok yanlış.

Yakışıklılığınız da çok konuşuluyor. Kendinizi yakışıklı bulur musunuz?

Kendimi bu konuda yorumlamayı sevmiyorum. Kendimi seviyorum ama aynaya baktığımda yapacaklarımı, ideallerimi görüyorum. Sevenlerim beni yakışıklı buluyorsa ne mutlu bana.

Haberin Devamı

SANATÇILAR SAHNE ŞOVLARINDA ÖZGÜRDÜR

Son dönemde Gülşen’in sahne kostümleri çok tartışılıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sanatçılar sahne şovlarında tamamen özgürdür. Madonna’ya, Lady Gaga’ya bakın. Popüler kültürde sahne şovlarında marjinal kostümler tercih edilir. Bu tamamen sanatçı ve onun hayran kitlesi arasındaki iletişime mahsustur. Elbette fikrinizi beyan edebilirsiniz, Gülşen’in kostümünü beğenmeyebilirsiniz ama ona karşı çıkmak kabul edilemez.

Siz sanat için soyunur muydunuz?

Kariyerimde çıplaklık veya çekicilik üzerinden bir algı yaratmadım. Kliplerimde sinematografik bir hikaye anlatıcılığını seviyorum. Ama ‘Mesela’nın klibinde bir küvet sahnem vardı, senaryodaki o kısım beni rahatsız etmemişti. Hâlâ da o sahneyi iyi buluyorum.

İSMİMİ ZEKİ MÜREN KOYDU


İsminiz ne kadar güzel. Özelliklerini taşır mısınız?

Zeki Müren sağ olsun, ismimi o koydu. Babam, 1981’de Lider Müzik’i kurmuş. Zeki Müren’i dört albümlük bir anlaşmayla şirkete transfer etmiş. Çok sıkı dost olmuşlar. Ben 1985’te doğdum. Babam hastaneden Zeki Müren’i arayıp, “Paşam, bir erkek evladım oldu. Adını sen koy” demiş. Paşa da, “Müzik firmanın adı Lider ve sen de Aslan burcusun. Senin gibi, firman gibi Lider olsun” diye cevap vermiş. Aile içinde, arkadaş çevremde, işimde liderlik misyonunu her zaman seve seve üstlenen, yorulmayan, çözüm odaklı biriyim.

Haberin Devamı

BU ÇAĞDA CİNSEL YÖNELİM KONUSUNU TARTIŞMAYI GERİDE BIRAKMIŞ OLMALIYDIK

Zeki Müren’in adı geçince aklıma Özdemir Erdoğan’la yaptığım o sert röportaj geldi. İsim babanıza dair “Kötü bir rol modeldi. Onu izleyen erkek çocukları travmalar yaşadı” demişti.

Transfobik, homofobik ve cinsiyetçi biriyle aynı masaya dahi oturmam. Artık bunları konuşmaya son vermeliyiz. Cinsel yönelimler üzerinden yapılan ötekileştirmenin geride kalmış olması gereken bir çağdayız. Zeki Müren büyük bir idol ve müzisyendir. Müziğini ve bize bıraktığı mirası konuşalım.

BABA-OĞUL RAKI ADABI DİYE BİR KÜLTÜRÜMÜZ VAR

Sezen Aksu’nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısının Adem ve Havva’lı kısmı çok tartışıldı. Şarkı yazarken otosansür yapar mısınız?

Haberin Devamı

Yapacak olsaydım ‘Rezil Rüsva’nın klibinde yapardım. Klipte sigara ve alkol var. ‘Televizyonlar yayınlamaz diye alkolsüz yapayım’ gibi bir kafaya girmedim. Çünkü ‘baba-oğul rakı adabı’ diye bir kültürümüz var. Benim dedelerim de masalar kurmuşlar. Ben klip ve şarkılarımda özgür olmayı tercih edeceğim.

Babanızın bir şarkısını söyleseniz hangisi olurdu?

‘Ben Sevdalı Sen Belalı’ ve ‘Seninle Başım Dertte’… İkisini de çok isterim.

ECEM’E ÇOK AŞIĞIM

Aşkın sizdeki tanımı ne?

Beni heyecanlandıran, sabah erken uyandıran, gece zor uyutan bir bütün aşk.

Şu an aşık mısınız?

Hem de çok! Ecem (Çırpan), hayatıma çok güzel geldi. Onunla her anım çok değerli. O benim canım, kıymetlim.

Bir kadında ne ararsınız?

İnsanları olduğu gibi seversiniz ya da sevmezsiniz. Kriterlerden pek hoşlanmam ama elbette güven, saygı, dürüstlük önemli.

Evliliğe bakışınız nedir?

Olumlu. O duyguyu tatmak istiyorum. Hatta baba olmak istiyorum.

Sizce ‘Dört dörtlük insan diye bir şey var mıdır?

Yoktur. Kimse dört dörtlük değil, herkes kusurlu.