Pazar Postası Ne Tatildi Ama...
Paylaş
Ne Tatildi Ama...

Tatilin kötüsü olmaz ama bazısı da ömür boyu unutulmaz... Gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi hayatının önemli bir parçası haline getirmiş isimlere sorduk

AHU AYSAL (Hotel Les Ottomans’ın sahibi)

Haberin Devamı

1- Turks&Caicos Adaları: Atlas Okyanusu’ndaki bu adalar en sevdiğim yerlerden. Ünlülerin çok rağbet ettiği Patrot Cay diye bir yerde kaldık, yemekleri muhteşemdi. 2- Antartika: Penguenlerle bakışmamızı unutamam. Masum bakışları hep aklımda. 3- Bali: Jimbaran Bay’de hamburger fiyatına yediğim istakozların tadı hala damağımda. 4- Sibirya Ekspresi: Rusya’dan Taipei’ye giderken yolda Baykal Gölü’nde durduk ve o buz gibi gölde sırf denemek için suya girip çıktım. Unutulmazdı. 5- Arjantin: Yediğim etlerin muhteşem lezzeti halen damağımda.

TURGUT TOPLUSOY (Roman’ın patronu)

1- Simi: Yaz aylarında eşim ve çocuklarımla, Göcek’ten tekne ile Simi adasına geçeriz. Gündüz koyda deniz, akşamları muhteşem yemek ve sohbetleriyle Simi unutamadığım tatillerin başında. 2- Korsika-Sardunya- Capri- Mikanos: Geçen yaz oğlum Buğra’nın yelkenlisi ile baba-oğul Korsika, Sardunya ve Capri, Amalfi sahillerinden Yunanistan’ın Mikanos adasına kadar uzun bir tatil yaptık. Unutulmazdı. 3- Miami: Yine geçen yaz başında eşim ve çocuklarımla yaptığımız Miami seyahatimiz de çok keyifli geçmişti, unutamayacağım anılarımız ve maceralarımız oldu. 4- St. Moritz: Bu kış yine ailemle birlikte kayak tatiline gittik. Müthiş bir yer, birlikte çok eğlendik. 5- Bolu: 15 gün evvel on arkadaşımla birlikte Bolu’daki termal otel Gazelle Resort’a gittik. SPA’sı ve masajlarıyla hem sağlıklı hem de eğlenceli bir tatil oldu.

Haberin Devamı

SÜLEYMAN ORAKÇIOĞLU (Damat’ın patronu)

1- Grand Canyon: Birkaç yıl önce Amerika- Colorado’da bulunan Grand Canyon maceramızı unutamam. Çok heyecanlı bir uçak yolculuğundan sonra müthiş bir doğa harikası olan Grand Canyon beni çok etkilemişti. 2- Kaş- Kalkan: En çok sevdiğim tatil yöresidir. Çok eski bir öğretmen arkadaşımla 25 yıl önce Kaş Kalkan’a stabilize yoldan yaptığımız heyecanlı yolculuğu unutamam. 3- Bodrum-Yalıkavak: Üniversite yıllarında Bodrum’dan Yalıkavak’a arkadaşlarla üstü açık ciple çok eğlenceli bir yolculuk yapmıştık. Hâlâ tadı damağımdadır. 4- Antalya- Olimpos: Çok severim, her zaman gitmekten büyük keyif alırım. Yanartaş beni her zaman çok etkilemiştir. Tarihin yaşanmışlığını görmek için Olimpos mühteşem bir seçim. 5- Hazar Gölü: 11 yaşındayken Elazığ’da Hazar Gölü kenarında izci kampı düzenlenmişti. Çocukluğumda beni çok etkileyen, sorumluluk adına çok şey kazandıran unutulmaz bir anımdır.

Haberin Devamı

ÖMÜR GEDiK (Gazeteci)

1- Maldivler: Denizin üzerinde bir villada kalmıştık. Zemin camdı ve buradan aşağıda gezen rengarenk balıkları, su kaplumbağalarını, hatta küçük köpek balıklarını izlemenin keyfi paha biçilmez. Sualtını sevenler için ilk adreslerden. 2- Bodrum Mazi Köyü: Çalışma arkadaşlarım ve ailemle 15 yıl önce gittiğim bir tatildi. Deniz kenarındaki küçük kulübelerde kaldık. Televizyon, gazete yoktu. Yemekler muhtarın karısı tarafından orada yetişen sebzelerle ve her sabah balıkçının getirdiği balıklarla yapılıyordu. Doğayla iç içiçe, teknolojiden uzak olmak çok iyi gelmişti. 3- Mısır: Balayında Mısır’a gittiğime kimse inanmıyor ama gerçek. Deniz- güneş tatili yerine piramitleri görmek, tarihte yolculuk yapıp yeni medeniyetlerle tanışmak çok daha iyi geliyor. 4- Meksika: Bol bol acı sosla döndüm ülkeye. Rafting sırasında kızım Tayga azgın sulara düşmüştü. Unutamayacağım en heyecanlı yeri bu talihsiz olaydı. 5- Brezilya Yağmur Ormanları: O yeşillik, o sesler, o mozaik, o koku, o gizem. Unutulur gibi değil. Hala burnumda tüter. Bir gün yine gideceğime emin olduğum tek yer.

Haberin Devamı

ŞEBNEM DİNÇGÖR (Cemiyet hayatının seyahatseveri)

1- Miami: Sakinliğini ve havasını hep çok seviyorum. 2- Roma: Bana göre dünyanın en romantik şehri. 3- Venedik: Her sene mutlaka giderim, hiç bıkmıyorum. 4- Maldivler: Sıcak havayı ve yüzmeyi çok seviyorum. İstanbul’un trafiğinden sonra ilaç gibi geliyor. 5- Mısır: Piramitlere, eski Mısır tarihine merakım var. Bir tek Güney Mısır’ı görmedim. En yakın zamanda gideceğim.

CEMRE BiRAND

1- Maldivler: Deniz altında sadece plankton yiyen ve yavrusu 3 metreden başlayan balina köpek balığı ile yüzdüğüm için unutamam. 2- Rio ve Karnavalı: Mehmet Ali ile 1972’de gitmiştik. Yeni evlenmiştik, yemek odası mı alalım, karnavala mı gidelim derken kendimizi 10 gün Rio’da her gece dans ederken bulmuştuk. 3- Masai Mara(Kenya): Kichwa Tembo Kampı. Bir günde 12 aslan, 2 leopar, 1 gergedan ve yavrusu, onlarca fil, zürafaa görmüştük. 4- Barbados Adası: Karayipler’deki adanın batısındaki plajlar ve kumun üstündeki Daphne Lokantası’nı unutamam. Yediğimiz en güzel ıstakozlu spagetti idi. 5- Hindistan’ın Rajastan bölgesi: Her seyahat, her tatil için ideal. Jodhpur’daki Umaid Bhawan Oteli’nin terasında otururken karşıda Mehrangarh Kalesi’nin aydınlatılmasını bekleme keyfini yaşamak eşsizdi.

Haberin Devamı

AYŞEN ZAMANPUR (Silk&Cashmere’in CEO’su)

1- Roma- Floransa: Çocuklarımla yaptığım ve günde 8 saat yürüdüğümüz müthiş bir gezi. Görmediğimiz taş, gezmediğimiz sokak, yemediğimiz ravioli, risotto ve dondurma kalmadı. 2- Bali: Arkadaşlarımızla, aileler olarak birlikte yaptığımız o gezide gerçek medceziri gözlerimle gördüğüm an unutulmaz. 3- St. Moritz: Uzun yıllar kayak tatili yaptığımız yer. Müzik ve gurme festivalleri, atlı arabalarla orman yollarında dolaşmak. Mouttas Muragl’da yemek, a Piz Nair tepesinde şarap eşliğinde manzara. 4- Karamürsel Ereğlisi: İlk gençliğimdeki yaz tatilleri. Sandallı, yakamozlu, iskeleli, yüzme yarışmalı, garajdan dönme diskolu masum ve çok eğlenceli yazlar. 5- Cherating Islands: Hayatımda gördüğüm en yumuşak, pudra gibi ince kumlar, muhteşem deniz gözümün önünden hiç gitmedi. Muson yağmurlarına yakalanmış, sörf, kum, deniz, güneş çok eğlenmiştik.

DENiZ BERDAN (Modacı)

1- Zermatt (İsviçre): Bana göre Alpler’in yıldızı. Karpostal karesi gibi. Ayrıca yiyip yiyip kilo almadığım tek yer. 2- Los Angeles: Ne aşırı sıcak, ne aşırı soğuk. Caddeleri geniş, insanları rahat. Ama en önemli özelliği; oğlum Can’ın doğduğu şehir olması. 3- Londra: İstanbul’dan başka bir yerde yaşamak isteseydim bu kesinlikle Londra olurdu. Hem alışveriş imkanı bol, hem de kültürel etkinlikleri çok. 4- Paris: Çok klişe ama Paris’te aşk da başka, tatil de. Her yeri sanat ve tarih kokuyor. 5- Göcek: Bir yılbaşını burada geçirmiştim. O yıl her şeyim yolunda gitti, ne istediysem oldu.

(31.03.2013 tarihili Posta Karnaval ekinden alınmıştır.)