Pazar Postası Sahuru beklerken bu filmleri izlemeye ne dersiniz?
Paylaş
Sahuru beklerken bu filmleri izlemeye ne dersiniz?

İslam’ın doğuşunu ve yükselişini, Müslümanların yaşadığı zorlukları anlatan efsane filmler var. İftar ve sahuru beklerken onlardan birini izlemek zamanın daha hızlı geçmesini sağlayacaktır. Film yapımcıları Muzaffer Yıldırım, Özkan İpek, Pamir Demirtaş, İlker İnanoğlu, Elif Dağdeviren, Gökhan Mutlay ve Cemal Okan sizler için Ramazan’a özel bir film seçkisi hazırladı. Bekir Saçar / bekir.sacar@posta.com.tr

Çağrı (The Message)

Haberin Devamı

Suriye asıllı Amerikalı yönetmen Mustafa Akkad'ın yönettiği, İslam dininin doğuşunu konu alan 1976 yapımı filmde Anthony Quinn, Irini Papas, Michael Forest ve Johnyy Sekka başrolü paylaşıyor. ‘Çağrı’, ‘En İyi İslami Filmler’ listesinin başını çekiyor. Filmde, İslamiyet’in doğuşu, 6. yüzyıl Mekke'si ve Hz. Muhammed’in insanları hak dinine davet edişi konu ediliyor. Ayrıca 45 yıl önce çekilen filmin 4K ve 2D olarak yenilemiş hali 15 Nisan’da Türkiye’de gösterime girecek.

Muhammed: Allah'ın Elçisi (Muhammad: The Messenger of God)

Abraha, fil ordusuyla Mekke’yi ele geçirmek için yola çıkar. Mekke halkı tedirgin ve çaresizdir. Hz. Muhammed’e hamile olan Hz. Amine, diğer Mekke halkı gibi kaçıp dağlara saklanmaz. Yönetmenliğini Mecid Mecidi’nin yaptığı 2015 yapımı filmin başrolünde Mahdi Pakdel, Sareh Bayat ve Mina Sadati var.

Haberin Devamı

Hz. Ömer – Dizi

Halifeliğiyle İslam tarihinin en önemli dönemlerinden birine damga vuran Hz. Ömer’in hayatını ve adalet anlayışını konu alan dizinin yönetmen koltuğunda, aynı zamanda dizinin başrol oyuncuları da olan Samer Ismail ve Gassan Mesud var. 

Malcolm X

Filmde, umutsuz ve zor bir çocukluk geçiren, hapishanede Müslümanlığı benimseyip adaletsizliğe başkaldıran Amerikalı aktivist Malcolm’un hayatı anlatılıyor. Yönetmenliğini Alex Haley’in yaptığı filmin başrol oyuncuları Denzel Washington, Albert Hall ve Angela Bassett. Filmde Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahî devlet başkanı Nelson Mandela da bir profesörü canlandırıyor.

Mekke’ye yolculuk  (Journey to Mecca)

İslam alimi İbn Battuta’nın hayatından esinlenen bu yarı belgesel, sinema tarihinde dev perde formatıyla hazırlanmış ilk İslami film. Yönetmenliğini Bruce Neibaur’un yaptığı 2009 tarihli belgesel filmin çekimi dört yıl sürdü ve 84 kişilik teknik ekibinin yarısından fazlası Müslümandı. Filmin başrolünü Eddine Zinoune, Hassam Ghancy ve Essam Edriss paylaşıyor.

Nuh –  Büyük Tufan (Noah)

Başrollerini Russell Crowe, Emma Watson, Anthony Hopkins ve Jennifer Connelly gibi star isimlerin paylaştığı filmin yönetmeni Darren Aronofsky. 2014 Amerikan yapımı film, Hz. Nuh’un Büyük Tufan ile imtihanını anlatıyor.

Haberin Devamı

İslam: İnanç İmparatorluğu (Islam: Empire of Faith)

Hz. Muhammed'in hayatını ve İslamiyet’in doğuşunu anlatan belgesel-film, Osmanlı tarihine de değiniyor. 2000 yapımı belgesel dizisinin yönetmen koltuğunda Robert Gardner oturuyor, başrollerde ise Ben Kingsley ve Michael Sells’i izliyoruz.

Rabia

713 – 801 yıllarında yaşamış ilk kadın veli, Arap şair ve mutasavvıfı Hz. Rabia'nın hayatının konu edildiği filmin başrolünde rahmetli Fatma Girik var. Yönetmenliğini Osman Fahir Seden’in yaptığı 1973 yapımlı filmde Tugay Toksöz ve Bilal İnci de rol alıyor.

BONUS:

Mevlana Celaleddin-i Rumi – Aşkın Dansı

Son Peygamber Hz.Muhammed

Ömer Muhtar – Lion of the Desert

Kara Altın – Black Gold

Adem’in Oğlu Abu

Benim Adım Khan

Yunus Emre – Aşkın Sesi

Allah’ın Sadık Kulu: Barla

Hz. Muhammed – Bir Peygamberin Mirası

Hz. Süleyman’ın Krallığı