Pazar Postası 'Türkler iyi korku filmi çekmiyor' algısını kırdık
Paylaş
'Türkler iyi korku filmi çekmiyor' algısını kırdık

Türkiye’nin genç yetenekleri onlar. Zorluklara, olumsuzluklara aldırış etmeden yola çıktılar. Berat Eren Adanalı ve arkadaşı Batuhan Çelik, 20’li yaşların başındalar ve dikkat çeken ‘NO:26’ isimli korku filmine imza attılar. Filmin yapımcısı ve oyuncusu Berat Eren Adanalı ile konuştum. ALEV GÜRSOY CİMİN / alev.gursoy@posta.com.tr

20 yaşındasın, yaşından büyük işlere imza attın, bir sinema filmi çektin. Önce seni tanıyalım, kimsin sen?

Haberin Devamı

Hayallerinin peşinde koşan ve bunun için elinden gelen her şeyi yapan biriyim. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde okuyorum. Sinema ve Televizyon Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiyim. Hayallerim çok ve hiçbirine geç kalmak istemiyorum. O yüzden biraz hızlı başladık. Öncesinde ‘Mualla’ adında kısa metrajlı bir film çekmiş ve ödül almıştık. Ardından da sinema filmi çektik. Hayallerimiz yaşımızdan büyük.

Nasıl başladı her şey?

Sinema ve film işlerine zaten çok meraklıydım. O nedenle önce okulunu okumak istedim. Tabii bunda yol arkadaşım Batuhan Çelik’in de payı çok büyük. Birlikte yola çıktık, o da filmin yönetmenliğini yaptı. Bu işin okulunu okuyan milyonlarca insan var. Bir an önce yola çıkmalıyız diye düşündük. Zorlu bir süreçti ama ortaya güzel bir şey çıkınca zorlukları unuttuk. Önce senaryoyu yazdık, ardından uygun mekanları ve ekibi ayarladık.

Haberin Devamı

KENDİ BİRİKİMİM VE AİLEMİN DESTEĞİYLE FİLMİN ORTAK YAPIMCISI OLDUM

Filmin finans kısmını nasıl çözdünüz?

Batuhan’ın daha önce de film projeleri vardı ve orada tanıştığı isimlere teklif götürdü. Tabii burada ailelerimize şükran borçluyuz. Adeta bir set ekibi gibi bize destek oldular. Teknik olarak zaten çok yeterli ve donanımlıydık.

Kendi birikimim ve ailemin desteğiyle filmin ortak yapımcısı oldum. Filmde babama da ufak bir rol verdik. Çok iyi oynadı. Küçük bir kız oyuncuya ihtiyacımız vardı. Bir arkadaşımın kardeşi bu rol için çok uygun olunca ona da büyük bir rol verdik. Sanki yıllardır bu işi yapıyormuş gibi rolünün hakkını verdi.

FİLMİ İZLEYİNCE ‘VAY BE’ DEDİK

Filmin türü ne?

Bu bir korku filmi. Türklerin çektiği korku filmleri çok tartışılmıştır ama biz, “Türkler iyi korku filmi çekemiyor” algısını kırdık. Biz bile filmi izleyince “Vay be” dedik. Beklentimizin çok üzerindeydi.

Peki ya konusu?

Selin, rahmetli dedelerinden kalma yazlık evine giden kız kardeşinden haber alamaz. Defalarca aramasına rağmen kız kardeşi Ada, telefonlara cevap vermez. Selin, işlerini bırakıp kasabaya gitme kararı alır. Selin’i yalnız bırakmak istemeyen sevgilisi Barış da onunla birlikte yola çıkar. Yıllardır uğramadıkları bu evde yatan sırlar, yavaş yavaş gün yüzüne çıkacaktır…

Haberin Devamı

Nerede geçiyor?

Silivri’de bir villada geçiyor. Ayrıca Çatalca’da bir orman yolunda çok fazla sahnelerimiz var.

BAZEN KORKULARIMIZLA YÜZLEŞMEMİZ GEREKİR

Ben bu filmi bir izleyici olarak neden izlemeliyim?

Gençlere fırsat verildiğinde güzel şeyler başarabildiğini görmek istiyorsanız bu filme gitmelisiniz. Mesajı ise şu: Bazen korkularımızla yüzleşmemiz gerekir. Bunu filmi izlediğinizde daha iyi anlayacaksınız.

Bu filmi izlediğimde sinemadan nasıl bir duyguyla çıkacağım?

Biraz korkmuş, fazlasıyla etkilenmiş, ve çok beğenmiş olarak çıkacaksınız. Gerilim-korku türüne meraklıysanız “Gençler çok iyi iş çıkarmış” diyeceksiniz.

FİLMİN GELİRİNİN BİR KISMI SOKAK HAYVANLARINA BAĞIŞLANACAK

Filmden kazandığınız parayla ne yapacaksınız?

Her seyirci başına 1 TL olacak şekilde sokak hayvanlarına bağışlayacağız. Kalan miktarla da yeni filmler çekmeyi planlıyoruz.