Pazar Postası Vizesiz kayak tatili yapabileceğiniz yerler
Paylaş
Vizesiz kayak tatili yapabileceğiniz yerler

Kayak merkezlerimize beklenen kar bir türlü yağmayınca otelciler, çareyi pistlere suni kar yağdırmakta buldu. “Suni karda kayak keyfi olmaz” diyenlere önerim; rotalarını Türkiye’ye yakın vizesiz ülkelerdeki hem popüler hem de ucuz kayak merkezlerine çevirmeleri. Listemize bakmadan program yapmayın.

Bosna Hersek

Haberin Devamı

İstanbul’a 1.5 saat uzaklıkta bulunan Bosna Hersek’in en gözde kayak merkezi Bjelasnica’nın zorluk dereceleri farklı 4 pisti var. Üstelik emsallerinden çok daha ucuz.

Karadağ

Durmitor Dağı’ndaki Zabljak’taki en uzun pist 3 bin 500 metre. Yeni başlayanlar için 800 metre uzunlukta bir pist var. Uygun fiyata kayak ekipmanları da kiralayabilirsiniz.

Kosova

Avrupa’nın en ekonomik ülkesi tabii ki Kosova. Bütçe dostu tatil arayanları Brezoviça’ya alalım. Kış turizm merkezi 2 bin 550 hektarlık alanda unutulmaz tatil keyfi yaşatıyor.

Makedonya

Popova Shapka’nın 12 pistinin toplam uzunluğu 20 kilometre. 50 yıldır kış turizmine hizmet veren Mavrovo’da 25 kilometrelik kayak pisti var ve 15 teleferikle hizmet veriliyor.

Haberin Devamı

Sırbistan

Harika pistlere sahip Kopaonik’in popülaritesi her geçen gün artıyor. Çılgın gece eğlenceleriyle ünlü kayak merkezinde kayak dışında farklı doğa aktiviteleri de yapabilirsiniz.

Fas

Hem çölde safari hem de dağda kayak yapmak istiyorsanız Oukaimeden tam da yeri. Atlas Dağları’ndaki kayak pisti 3 km civarında.