Magazin Samida grubunun üyeleri kimler? Samida kardeşlerin isimleri nedir, nereliler? Samida grubu Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu oldu!

Samida grubunun üyeleri kimler? Samida kardeşlerin isimleri nedir, nereliler? Samida grubu Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu oldu!

Paylaş
Samida grubunun üyeleri kimler? Samida kardeşlerin isimleri nedir, nereliler? Samida grubu Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu oldu!

Samida grubu, Gürcü dilinde söyledikleri geleneksel şarkılarla dinleyicilerin kulaklarındaki pası silerken, üç kız kardeşin güzellikleri de dikkatlerden kaçmıyor. 17 Aralık’ta Kanal D’nin sevilen programı Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu olan Samida grubunun üyeleri hakkında merak edilen detayları bir araya getirdik…

Samida grubunun üyeleri aynı zamanda üç kız kardeş ve grubun ismi de Gürcü dilinde üç kız kardeş anlamına geliyor. Seslendirdikleri etnik şarkılarla dinleyicilerin beğenisini kazanan grup aynı zamanda pek çok parçada enstrümanları da kendileri çalıyor. İşte Samida grubu hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

SAMİDA GRUBUNUN ÜYELERİ KİMLER?

Samida grubu 2016 yılında Yudum Şahin, Damla Şahin ve Tamara Şahin kardeşler tarafından kurularak müzik yolculuğuna başlamıştır. Gürcü dilinde 3 kız kardeş anlamına gelen Samida grubu Gürcü müziğinde geleneksel olarak var olan polifonik şarkı söyleme üslubunu yaşatmak ve yeni üretimler ortaya koymak amacıyla kuruldu.

Grubun ilk albümleri olan Alaca Kalan Müzik şemsiyesi altında müzik severlerin beğenisine sunuldu.

Yudum Şahin’in panduri, viyolonsel ve vokal performansı, Damla Şahin’in salamuri, balaban ve vokal performansı, Tamara Şahin’in keman ve vokal performansı ile renklendirdiği Samida’nın en önemli hedefi kendine has bir icra ve düzenleme anlayışı oluşturarak geleneksel müziklerin icra ve duyuş özelliklerine yeni bir bakış açısı kazandırmaktır.

Haberin Devamı

Samida, farklı coğrafyalarda yaşayan halkların müzik üretimlerini kendilerine özgü bir yorum ve düzenleme anlayışıyla seslendirmektedir.