Magazin Şarkıcı Gülşen olayı nedir? Neden tutuklandı? Gülşen İmam Hatipliler için ne dedi?

Şarkıcı Gülşen olayı nedir? Neden tutuklandı? Gülşen İmam Hatipliler için ne dedi?

Paylaş
Şarkıcı Gülşen olayı nedir? Neden tutuklandı? Gülşen İmam Hatipliler için ne dedi?

Şarkıcı Gülşen olayı bugün hem sosyal medyada hem de magazin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Verdiği konser sırasında Gülşen’in İmam Hatipliler için söylediği sözlerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, Twitter’da da #GülşenTutuklansın hashtagi TT oldu. Peki, Şarkıcı Gülşen olayı nedir? Neden soruşturma açıldı? Gülşen İmam Hatipliler için ne dedi? İşte detaylar…

Şarkıcı Gülşen olayı milyonlar tarafından konuşulmaya devam ederken, İmam Hatipliler Derneklerinden de açıklamalar art arda geliyor. Sosyal medyada yer alan görüntülerde şarkıcı Gülşen’in bir konseri sırasında izleyicileri ile konuşurken İmam Hatipliler için söylediği sözler büyük tepki çekmiş, görüntülerin yayılmasının ardından da hakkında soruşturma açılmıştı…

Haberin Devamı
Gülşen cezaevine teslim edildi İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanan Gülşen Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine getirildi. Gülşen içeri girdiği esnada tanıdıkları ve sevenleri “Gülşen” diye bağırarak, alkışladı.

GÜLŞEN İMAM HATİPLİLER İÇİN NE DEDİ?

Şarkıcı Gülşen’in sosyal medyada yayılan görüntüleri geçtiğimiz Nisan ayında verdiği bir konserde çekilmiş.

Gülşen sahnede şarkı arasına izleyicilerine bir şeyler anlatırken, bir kişi hakkında konuşuyor ve "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde" ifadelerini kullanıyor.

Bu görüntülerin hızla yayılmasının ardından Şarkıcı Gülşen için özellikle İmam Hatip derneklerinden büyük tepki ve açıklamalar gelirken, bugün Twitter’da #GülşenTutuklansın hashtagi TT oldu.

NEDEN SORUŞTURMA AÇILDI?

Şarkıcı Gülşen’in İmam Hatipliler için sarf ettiği sözler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Savcılıkça yapılan açıklamada, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Gülşen dün gözaltına alınarak polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Gülşen ifadesi alınmak üzere saat 18.40 sıralarında adliyenin 4'üncü katındaki Basın Suçları Savcılığına çıkarıldı. Gülşen Çolakoğlu için adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı.

"SÖZLERİ KAMU GÜVENLİĞİNİ BOZUCU VE SARSICI NİTELİĞE HAİZ"

Maske taktığı görülen Gülşen Çolakoğlu'nun yanında avukatı da bulundu. Savcı tarafından ifadesi alınan Gülşen Çolakoğlu, saat 20.00 sıralarında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcılık sevk yazısında, Gülşen'in "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklindeki sözlerinin "Toplumun bir kesiminde yoğun tepkilere neden olduğu, bu tepkilerin özellikle sosyal medyada yapılan çok sayıda paylaşım ve yorumlarla gündem olduğu, bu kapsamda soruşturma konusu sözlerin kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike oluşturacak şekilde kamu güvenliğini bozucu ve sarsıcı niteliğe haiz olduğu, bu şekilde halkın özelliklerine sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik içerdiği, bu suretle TCK 216. maddesinde düzenlenen 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçunu unsurlarının oluşturduğu" gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti.

Haberin Devamı

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Gülşen Çolakoğlu'nun saat 20.40 sıralarında tutuklanmasına karar verildi.

EMNİYETTEKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Gülşen Çolakoğlu'nun Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifade ortaya çıktı. Gülşen ifadesinde, "Hatırladığım kadarıyla 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir'de konserde bu konuşma geçmiştir. 25 yıllık sanatçıyım. Müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı 'imamdır'. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız...

Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Bu konuşma Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben, 'Beni seyircilerimin arasında omuzlarınızda taşıyın demem üzerine' bana orkestra arasından 'Seni imam taşısın' şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım. Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilemiyorum. Ancak provokatif amaçlı servis edildiğini düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Memleketimin bütünlüğünü, din, dil, ırk hiçbir şekilde kategorize etmeden ülkenin bütünlüğünü ve refahını görmek için mücadele ediyorum. En yakın arkadaşımla yaptığım esprinin insanları kışkırtıcı bir şekilde yorumlanmasını kabul etmiyorum. Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur" diye konuştu.

"İmam Hatiplileri kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla konuşma yapmadığını" belirten Gülşen, "Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Yaşanan olayı zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir...

GÜLŞEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

29 Mayıs 1976 tarihinde İstanbul Fatih’te Ordulu bir ailenin üçüncü ve son çocuğu olarak dünyaya gelen Gülşen’in babası makine mühendisi Arslan Bayraktar annesi ise ev hanımı Nimet Bayraktar’dır.

Çocukluğunu ve gençliğini Fatih Çapa'da geçiren Gülşen, bir yandan da kendilerine ait fındık bahçeleri için ailesiyle birlikte yılda birkaç kez Ordu'ya gidip geldi. Şehremini Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Türk Müziği Nazariyatı bölümüne başladı.

Haberin Devamı

Lise yıllarında Uzak Doğu dövüş sporlarına merakının bir sonucu olarak karate eğitimi alarak siyah kuşak sahibi oldu. 17 yaşında bir arkadaşıyla birlikte sokakta maruz kaldığı sözlü taciz yüzünden günlük yaşantısında karateyi kullanmak zorunda kaldı ve bunun birkaç kez tekrarlandığını söyledi.

Üniversitede öğrenciyken İstanbul'daki çeşitli gece kulübü ve barlarda sahne alan şarkıcı hem okulu hem işi bir arada yürütemeyerek birinci yılından sonra okulu bıraktı.

Üniversiteyi bıraktıktan sonra Türk halk müziği dersleri aldı, üç ay Çelik ve Bendeniz'e geri vokallik yaptı.

1995 yılında Ataköy'de bir barda sahnedeyken albüm yapımcısı Serap Turgay tarafından beğenilerek eşi Özkan Turgay ile tanıştırıldı ve albüm teklifi aldı. Teklifi kabul ederek Raks Müzik ile dört albümlük bir anlaşma imzaladı.

1996 yılında ilk albümü Be Adam ile çıkış yaparak adından söz ettirse de evliliğine odaklanması sonucunda birkaç yıl müzikal kariyerini geri plana attı. 2004'te dördüncü albümü Of... Of... ile daha büyük bir çıkış yaptı ve aynı adlı hit şarkıyla hem Altın Kelebek hem de Kral TV Video Müzik Ödülü kazandı.

MÜ-YAP sertifikalı Yurtta Aşk Cihanda Aşk (2006) albümünden sonra satış başarılarını sürdürerek Beni Durdursan mı? (2013) albümüyle Türkiye'de yılın en çok satanı oldu, bunu yılın en çok satan ikinci albümü olan Bangır Bangır (2015) takip etti.

"Yurtta Aşk Cihanda Aşk", "Bi' An Gel", "Yeni Biri", "Sözde Ayrılık", "Yatcaz Kalkcaz Ordayım", "Kardan Adam", "İltimas" ve "Bangır Bangır" şarkılarıyla Türkiye Resmî Listesi'nde haftalarca bir numarada kaldı.

Şarkıcılığının yanı sıra müzik eleştirmenlerinden olumlu geri dönüşler alan şarkı yazarı kimliğiyle de öne çıkan Gülşen, özellikle kariyerinin erken döneminden sonra kendi yazdığı şarkıları seslendirmeye başladı ve meslektaşları için liste başarıları yakalayan birçok hit şarkı hazırladı.

2015'te YouTube'da en çok izlenen Türk şarkıcı olurken sonraki yıl tek bir video klibi iki yüz milyonun üzerinde izlenen ilk Türk şarkıcı olma unvanına erişti. Bugüne kadar altı Altın Kelebek ve dokuz Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı.

Gülşen, son üç albümünün yapımcısı olan aranjör ve besteci Ozan Çolakoğlu ile Haziran 2016'da evlendi. Çiftin ilk çocuğu Azur Benan, Ocak 2017'de Fulya, Şişli'de dünyaya geldi.