Magazin Şarkıcı Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağıyla ilgili yeni karar

Şarkıcı Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağıyla ilgili yeni karar

Paylaş
Şarkıcı Gülşen'in yurt dışına çıkış yasağıyla ilgili yeni karar

İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan şarkıcı Gülşen, 21 Ekim cuma günü hakim karşısına çıkmıştı. Gülşen tarafından mahkemeye sunulan yazılı savunmada, yurt dışı yasağının ve her perşembe günü karakola imza verme şartının kaldırılması talep edilmişti.

Haberin Devamı
Şarkıcı Gülşen'in yurt dışı yasağı 250 bin TL'lik güvence ile kaldırıldı İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında dava açılan şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme, yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI

Son olarak bu kararla ilgili mahkemeye avukatı aracılığı ile itiraz eden Gülşen'in yurtdışına çıkma yasağının kaldırılmasına karar verildi.

NEDEN SORUŞTURMA AÇILDI?

Gülşen Çolakoğlu, 30 Nisan 2022'de Ataşehir'de bir konser sırasında İmam Hatip Liseleriyle ilgili söylediği sözler tepki çekmişti. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 24 Ağustos 2022 gecesi şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resmen soruşturma başlattı. 25 Ağustos'ta polis tarafından gözaltına alınan şarkıcı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Çolakoğlu’nun avukatının itirazını değerlendiren nöbetçi İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi, konutu terk etmeme, adli kontrol kararı, yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza verme şartına çevrilmişti.

Haberin Devamı

Mahkeme; imza atma şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına ve şarkıcının yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vermişti.

ÖZÜR DİLEDİ

Gülşen, yaşananların ardından Instagram hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmaya hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım.