Magazin Sezen Aksu: Annem bana her çıkan gelinin yengesi derdi

Sezen Aksu: Annem bana her çıkan gelinin yengesi derdi

Paylaş
Sezen Aksu: Annem bana her çıkan gelinin yengesi derdi

Sezen Aksu hem annesini hem de öğretmenini kaybetti. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Mesut Yar'ın sunduğu Burada Laf Çok programına katılan Sezen Aksu, annesini böyle anlatmıştı: Annem benim öğretmenimdi ve konuşunca tüm sınıf gülmekten kırılıyordu. Çocuklar gülünce de sinirlenirdi

Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun, İzmir'de uzun süredir hasta olan 91 yaşındaki annesi Şehriban Yıldırım hayatını kaybetti. Usta sanatçı son nefesine kadar annesinin yanındaydı.

Haberin Devamı

Sezen Aksu'nun annesiyle ilgili geçtiğimiz yıl Mesut Yar'ın sunduğu Burada Laf Çok programında anlattıkları ise hafızalarda.

"ANNEM BANA 'HER ÇIKAN GELİNİN YENGESİ' DERDİ"

"Geriye doğru baktığımda her duruma uygun bir laf etmişimdir. Annem bana 'Her çıkan gelinin yengesi' derdi. Şehriban lafları bunlar." diyen sezen Aksu,"Bana maydanoz demek istiyordu. Her çıkan gelinin yengesi çok ağır bir laf aslında. Annem benim öğretmenimdi ve konuşunca tüm sınıf gülmekten kırılıyordu. Çocuklar gülünce de sinirlenirdi" diye konuşmuştu.

Sezen Aksu annesinin her duruma uygun sözlerini ise canlı yayında şöyle sıralamıştı:

"KÖY YANAR KAHPE TARANIR"

"Oğlum maden güvenmiyordun bileğine niye çıktın Hasan Dağı'na oduna, Varışına gelişim tarhanasına bulgur aşım, Kaşına kaşına çıktın sedir başına, Eşek eşeği ödünç kaşır. En sevdiğim laf ise 'Sineğin akıllısı köye eşeğin kulağında inendir' sözüdür. Mesela evde temizlik yapılırken söylenen bir söz var ki 'Köy yanar kahpe taranır' diye... Burada kahpe ben oluyorum.... Ev süpürülürken ben takma kirpiklerimi takıp sürünüyorum..."

Haberin Devamı

ÜNLÜ İSİMLERDEN TAZİYE MESAJI

Minik Serçe'nin acı kaybı sonrası ünlü isimler sosyal paylaşım hesaplarından Aksu'ya taziye dileklerinde bulundu.

İşte o ünlüler ve taziye mesajları:

GÜLBEN ERGEN

Seni doğuran anneciğinin hakkını koca ülke birleşsek ödeyemeyiz ki biz… Bugün şarkıların sustuğu gün… Sezen Aksu’nun anneciğinin bizden gitti gün… Sabırlar dileriz. Şükür ederiz, teşekkür ederiz, minnet duyarız dünyaya getirdiği kızı için anneye.

IŞIN KARACA

Şehriban teyze… Bazen kelimeler kifayetsiz kalır, işte yine öyle bir gün… Mekanın cennet muhteşem kadın, yolun ışık olsun. Hepimizin başı sağolsun..

SİBEL CAN

Hayat böyle birşey işte… Benim canım Sezen’imin Annesini kaybettik Allah Ailesine dayanma gücü sabır versin..

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer30451","30451","201505","30451-300050.jpg","1", "0","Sezen Aksu Burada Laf Çok'ta kırdı geçirdi");