Magazin Şükriye Tutkun kimdir? Şükriye Tutkun kaç yaşında ve nereli?

Şükriye Tutkun kimdir? Şükriye Tutkun kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Şükriye Tutkun kimdir? Şükriye Tutkun kaç yaşında ve nereli?

Kanal D’nin fenomen programlarından Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa programının bugünkü konuğu Şükriye Tutkun’du. Şükriye Tutkun özel hayatına dair soruları yanıtladı. Programın takipçileri de internette sıklıkla Şükriye Tutkun kimdir? Şükriye Tutkun kaç yaşında ve nereli? sorularını aratıyor. İşte Şükriye Tutkun’un hayatı ile ilgili bilinmeyenler…

Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa programı bugün Şükriye Tutkun’u ağırladı. Magazin gündemine ilişkin konuların konuşulduğu programda Şükriye Tutkun kendi ile ilgili özel soruları yanıtladı. Peki, Şükriye Tutkun kimdir? Şükriye Tutkun kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Haberin Devamı

ŞÜKRİYE TUTKUN KİMDİR?

Şükriye Tutkun, 19 Eylül 1965 tarihinde Kocaeli’nde doğdu. İki yaşında anne babasının ayrılığı nedeniyle çocukluğunun ve eğitiminin on üç yılını sırasıyla, Kasımpaşa Çocuk Yuvası, Küçükyalı Kız Yetiştirme Yurdu, Anadoluhisarı Özel Eğitim İlkokulu, Kadıköy Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu’nda parasız yatılı olarak okudu. Müziğe olan kabiliyeti daha küçük yaşlarda iken fark edildi.

Tutkun, Kartal Maltepe Gülsuyu Ortaokulu, Maltepe Orhangazi Lisesi’ni bitirdi. Konservatuara girmeyi düşünürken, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünü kazanıp orada okumaya başladı. İktisatçı olmayacağına karar verip tekrar İstanbul’a döndü. Bir yıl Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda okudu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan bölümünde bir yıl okuduktan sonra okulu bırakmak zorunda kaldı. Tutkun Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan bölümüne girdi. Burada Ahder Destan, Şebnem Başar, Atifet Usmanbaş, Madam Köpe ile şan çalıştı. Etnomüzikolog Tugay Başar ile çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği ile ilgili çalışmalar yaptı. Afşar Timuçin’den estetik ve felsefe, Filiz Ali’den Opera Tarihi dersleri aldı. Yardımcı dersi piyanoda da başarılı olan Tutkun, konservatuarda her zaman örnek gösterilen bir öğrenci oldu. Konservatuarda okuduğu yıllarda değişik zamanlarda TRT Gençlik Korosu, İstanbul Operası Gençlik Korosu, St. Antoine Kilisesi Korosu’nda soprano olarak görev aldı. Öğrenimine devam ettiği süre boyunca çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği yaparak, çocuk koroları çalıştırarak, iş yaşamına da devam etti. Yerel gazetelerde muhabirlik, anketristlik, Deli dergisinde kaligraflık, seslendirme, matbaada pikajörlük, reklam ajansında yardımcı grafikerlik yaptı.

Haberin Devamı

İlk çalışmasını da, tüm insanlığa sevgi ve barış çağrısını son derece yalın ifade eden iki sözcükle “Sevin Gayrı” ile adlandırdı. İkinci albümü “Çiğdem Der ki” yine aynı düşünceyle yola çıkılarak hazırlandı. Bu çalışmada Tutkun yine Ferhat Livaneli ile çalıştı, senfonik altyapı ile söylenen türküler söyledi. Aynı yıl Zülfü Livaneli’nin “Nefesim Nefesine” albümünde Livaneli ile düet yaptı, birlikte aynı sahnede konserler verdi. Fahir Atakoğlu, Attila Özdemiroğlu, Arif Sağ, Ali Osman Erbaşı gibi müzisyenlerle çalıştı. Televizyonda program sundu. Birçok çizgi ve dizi filmde, reklam filmlerinde seslendirme yaptı. Türkiye’deki başarısını altın plaketle ödüllendiren “EMI” 1999 yılında Belçika’da Şükriye Tutkun albümünü piyasaya sürdü. Aynı sene birçok ünlü yabancı sanatçının da yer aldığı “Pure Music 3” adlı çalışmada “Arda Boyları” türküsü ile yer aldı. “Kumru” adlı üçüncü albümü ile 2002 yılında tekrar dinleyicisiyle buluştu. Prodüktörlüğünü Murat Hasarı’nın, aranjörlüğünü Attila Özdemiroğlu ve Zafer Haznedaroğlu’nun üstlendiği albümde diğerlerinden farklı olarak anonim türkülerin dışında besteler de yer aldı.

Haberin Devamı

Yıllardır hayalini kurduğu "Türkü Müzikali" fikrini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarıyla paylaşan Tutkun, aldığı olumlu yanıtla birlikte müzikal çalışmalarına başladı. Cahit Atay’ın Sultan Gelin adlı tiyatro eserini Mustafa Aslan müzikale uyarladı. Müzikleri Murat Hasarı, Dansları Murat Uygun, Dekorları o zamanki genel sanat yönetmeni Nurullah Tuncer Kostümleri ise Canan Göknil hazırladı. Müzik, tiyatro ve halk danslarının iç içe olduğu ilk türkü müzikali Sultan Gelin 2003-2004 sezonunda izleyicisiyle buluştu. Suna Pekuysal, Seden Kızıltunç gibi usta tiyatrocuların da yer aldığı müzikalde başrol oynadı.

Haberin Devamı

2005 yılının ilk albümü Gücüm Yetene Kadar Tutkun’un en son albümü. Ali Osman Erbaşı’nın prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü yaptığı albümde, on iki eser yer alıyor.

19 Eylül 2006 da yine prodüktörlüğünü Ali Osman Erbaşı’nın yaptığı SALINCAK adlı albümü müzikseverle buluştu. Şükriye Tutkun Cushing Sendromu denilen hastalığı yendi. Şükriye Tutkun, ilk evliliğini 1985 yılında yaptı.

ALBÜMLERİ

1996 - Sevin Gayrı

1998 - Çiğdem Der ki

2002 - Kumru

2005 - Gücüm Yetene Kadar

2006 - Salıncak

2010 - Ay Karanlık

FİLMLERİ VE DİZİLERİ

2004 - Yusufçuk (TV Filmi)

Haberin Devamı

2003-2004 - Sultan Gelin (türkü müzikali)