Magazin Tek yürek

Tek yürek

Paylaş
Tek yürek

Önceki akşam Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Atatürk 1881-1919’ filminin galası yapıldı. Aynı saatlerde Kanyon’da ise Cumhuriyet’in ilanından bir gece önce Çankaya Köşkü’nde yaşananların anlatıldığı ‘Son Akşam Yemeği’ filminin galası vardı. Organizasyonlar ayrı olsa da iki etkinlikte de vatan sevgisi hakimdi. Filmler bu cuma vizyona giriyor.

‘Son Akşam Yemeği’ filminin galasında Atatürk’ü canlandıran Onur Tuna’ya ilgi büyüktü. Habercilerin karşısına rol arkadaşı Pelin Akil ile çıkan Onur Tuna “Ben Atatürk ile büyüdüm. Ekipte herkesin bu işi yaparken gözlerinden ateş çıkıyordu. Herkes çok istekliydi. Yalın ve tatlı bir hikâye oldu. Benim için çok kıymetli bir gün, her zaman kalbimizde ve aklımızda olan bir lideri canlandırmak beni inanılmaz duygulandırdı” diye konuştu. Filmde Pelin Akil, Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ı oynuyor.

Haberin Devamı

‘KENDİME GELEMEDİM’

‘Atatürk 1891-1919’ filminde Mustafa Kemal’i oynayan Aras Bulut İynemli, Çanakkale Savaşı sahnesinde zorlandığını söyledi. İynemli “Atatürk´ün 1934´te Anzak annelerine yazdığı bir mektup var. Biz o mektubu Çanakkale Savaşı´nın sonunda kullandık. O sahneyi çekmeden önce 15 dakika kendime gelemedim. Bu sanırım ikinci filme denk gelecek. Orada göreceksiniz” diyerek filmin iki bölümden oluştuğunu hatırlattı. Filmde Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, babası Ali Rıza Efendi’yi ise Mehmet Günsür canlandırdı. m Kamil SÜMER