Magazin Türkan Sultan'ı ağlattılar

Türkan Sultan'ı ağlattılar

Paylaş
Türkan Sultan'ı ağlattılar

5'nci Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde 'Onur' ödülü alan ünlü sanatçı, salonu dolduranların sevgi gösterileri karşısında gözyaşlarına hakim olamadı

Bu yıl 5'ncisi organize edilen Uluslararası Dadaş Film Festivali'ne Türkan Şoray damgasını vurdu. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Oditoryum'unda düzenlenen törende, ‘Onur’ ödülü verilen Şoray, salonu dolduran bin kişinin alkışları arasında salona girdi. Gençlerin, birlikte fotoğraf çekilmek ve imza almak için sıraya girdikleri sanatçı, gördüğü ilgiyi karşılıksız bırakmadı. Vali Sebahattin Öztürk'le yanyana otururken zaman zaman da sohbet eden Şoray, kendisiyle ilgili düzenlenen gecede duygulu anlar yaşadı. Onur ödülünün verilmesi öncesinde sahneye çıkan Vali Sebahattin Öztürk, Türk sinemasının sultanıyla birlikte olmaktan gurur duyduğunu dile getirirken, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, “Türkiye'yi eğer bir kadın temsil edecek olsaydı, bu 1960 yılından itibaren Türkan Şoray olurdu” dedi. Türkan Şoray'la ilgili duygularını dile getiren Cahit Berkay, “Müzikte ben de birşeyler yaptım, ama Türkan Şoray olmasaydı, buralara kadar gelemezdim. Onun oynadığı filmlerdeki müziklerim büyük beğeni topladı” diye konuştu.

GÖRDÜĞÜ İLGİ, DUYGU SELİNE DÖNÜŞTÜ

Onur ödülünü almak üzere gecenin sunucu Mesut Yar tarafından sahneye çağrılan Türkan Şoray, salonu dolduran bin kişinin sevgi gösterisi karşısında gözyaşlarını tutamadı. Bir süre sahnede heyecandan titreyen ve ağlayan Türkan Şoray, “Bu güzelliğe, alkışlara hangi kelimelerle teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Bana bu mutluluğu yaşattığınız için size bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Tarihi kahramanlıklarla dolu Dadaşlar ve Nenehatunlar şehri Erzurum'da olmaktan inanılmaz heyacan ve mutluluk duyuyorum. Erzurum'a gelmeyi çok istiyordum, kısmet bugüne imiş. İşte sinema böyle bir şey. İnsanları kaynaştıran, güzellikler yaşamasını sağlayan ve benim burada sizlerle olmamı sağlayan sinemadır. Ben sinemaya aşığım” diye konuştu. Vali Sebahattin Öztürk'ün elinden elinden ödülünü alan Şoray, sahneyi dolaşarak sevincini davetlilerle paylaştı. Vali Öztürk'ün hediye ettiği Oltu taşı takı setini alan Türkan Şoray, ilk filminde takacağına dair söz verdi. Ödülünü aldıktan sonra sahneden inen ünlü sanatçının etrafını saran hayranları, fotoğraf çekilmek ve imza almak için adeta birbirlerini ezdi. Hayranlarıyla yakından ilgilenen sanatçı, gördüğü ilgi karşısında duygulandı.

EMRAH BABASINI ANDI

Öte yandan 5'nci Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin açılış töreninde Cahit Berkay'la birlikte sahne alan Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca, babasının şarkılarını seslendirdi. Berkay'la birlikte önce film müziklerinden oluşan bir konser veren Karaca, daha sonra babasının sevilen şarkılarını bir bir okudu. Salonu dolduran davetlilerin de katıldığı mini konser, yine Cem Karaca şarkılarıyla sona erdi.

Haberin Devamı

Salih TEKİN/Nursima ÖZONUR/ERZURUM, (DHA)