Magazin Türkiye Kamil Sönmez için ağlıyor

Türkiye Kamil Sönmez için ağlıyor

Paylaş
Türkiye Kamil Sönmez için ağlıyor

Uzun süredir böbrek yetmezliği için tedavi gören ve kısa bir süre önce beyin kanaması geçiren Karadeniz müziğinin duayen ismi Kamil Sönmez'in vefatı ünlüleri ve siyasî camiayı yasa boğdu

>> KAMİL SÖNMEZ HAYATINI KAYBETTİ

Haberin Devamı

Ünlülerin ve siyasîlerin başsağlığı mesajları:

Ferhat Göçer: Müzik dünyamızın sıcakkanlı dost ağabeyi üstad Kamil Sönmez aramızdan ayrıldı... Mekanı cennet olsun...

***

İsmail Türüt: Onun en büyük özelliği; o herkesin dostu, herkes de onun dostuydu. Türküyü Erkan Ocaklı’dan, sahneyi ondan öğrendim.

***

Erdal Erzincan: Kamil Sönmez, hem sanatı hem de kişiliğiyle gönlümüzde çok önemli bir şahsiyetti. Samimi gülen bir insanı görüyorduk Kamil Sönmez’de. Ömrünün sonuna kadar bu fotoğrafı hiç değiştirmedi. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Ruhu şad olsun.

***

Sümer Ezgü: Kamil ağabey, Karadeniz müziğinin temelindeki isimlerden biriydi.

***

Faruk Tınaz: Benim için müthiş bir dosttu, güzel bir arkadaştı. Onunla aynı evi 4 yıl paylaştım ama 30 yıllık bir dostluğumuz vardı. Allah gani gani rahmet eylesin.

Haberin Devamı

***

Ceyhun Yılmaz: Türkülere gülümseme katan Kamil Sönmez... Ruhundaki ezgilerle cennette devam... Nur içinde yatsın, ailesine sabır...

***

Kemal Kılıçdaroğlu: Kısa bir süre önce sanatçı dostlarının ve sevenlerinin katıldığı dayanışma gecesinde buluştuğumuz Kamil Sönmez’in ölüm haberi beni çok üzdü. Kamil Sönmez’e rahmet, ailesine, yakınlarına ve sanat dünyasına başsağlığı diliyorum. Kamil Sönmez, Karadeniz’den dalga dalga Türkiye’ye yayılan ve herkese seslenen sesiyle hep belleklerimizde kalacak.

***

Bülent Arınç: Sanatçı Kamil Sönmez'in vefat haberi bizi derin bir üzüntüye boğmuştur Kendisine Allah'tan rahmet, ailesive sevenlerine başsağlığı diliyorum.

***

Egemen Bağış: Nur içinde yat büyük usta Kamil Sönmez Ağabey. Mekanın cennet olsun. Allah rahmet eylesin.

***

Aylin Aslım: Bu türküler hep Kâmil Sönmez eşliğinde geçecek gözümüzden/ kulağımızdan hemşire! Siyah-beyaz. Hep gülen tatlı türkücü amcaydı bize. Kendi şivemizden habersiz, "Anane bu adam niye böyle konuşuyo?" "Mari Karadenız'lidır o!"

***

Petek Dinçöz: Tiyatrocu ve Halk Müziğinin Güçlü Seslerinden Kamil Sönmez Hayatını Kaybetti.

***

Hakan Eratik: Kamil Sönmez'e Allah'tan rahmet dilerim. Başımız sağolsun...

Türkiye Kamil Sönmez için ağlıyor

Didem Taslan: Ünlü sanatcimiz Kamil Sönmez' i kaybettik. Tum sevenlerine sabir ve Allah' tan rahmet diliyorum. Mekani cennet olsun....

***

Haberin Devamı

DSP Genel Başkanı Masum Türker: Sönmez’e rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Sönmez, Karadeniz müziğine adadığı sanatçı yönünü sinema ve tiyatroda da göstermiş, açtığı yol ile genç nesillere örnek olmuş bir kişidir. Karadeniz türküleri denince akla gelen ilk sanatçılardan biri olan Sönmez, Devlet Sanatçısı unvanı almış olmasının yanı sıra ulusumuzun gönlünde de yüksek bir yer edinmiştir. Ulusumuz Sönmez’i unutmayacak, onu daima kalbinde taşıyacaktır.

Erol Köse: Nurlar içinde yat Kamil Sönmez ...

***

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Bu değerli sanat insanımız, bundan böyle, yaşarken heyecanla seslendirdiği Karadeniz türkülerinde buram buram tütecek, her fırsatta dua ve özlemle hatırlanacaktır.

***

Bendeniz: "Kamil Sönmez" Mekanin cennet olsun.Söyledigin O guzel türküler ilelebet yasayacak senin sesinden.Ailesine ve sevenlerine bassagligi dilerim.

Haberin Devamı

***

Hamdi Alkan: Kamil Sönmez Ağabey... Mekanın cennet olsun....Sıcak tebessümlerinle süsledigin Karadeniz türkülerinde, daima yaşayacaksın..

***

Betül Demir: #Kamil Sönmez gune boyle bir haberle baslamak... Iyi ki tanimisim ne yuce gonullu bilge insandi....

***

: Güzel Adam Kamil Sönmez...Nur İçinde Yat...

***

: Kamil Sonmez vefat etmis nur icinde yatsin ....offff

***

: Çocukluğum teker teker kayboluyor, kayıyor ellerimden. Nurlar içinde uyu Kamil Sönmez, gözlerinin içi gülen adam.

***

Safiye Faik: KAMİL SÖNMEZ'İ KAYBETTİK. MEKANIN CENNET OLSUN.

***

Nurdan Torun: Kamil Sönmez abimiz,ustamız guzel insan ' i kaybettik, Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.. Dua ile..

***

Ayşegül Aldinç: Kamil Sönmez'i de kaybetmişiz. O kadar tatlı, iyi, etrafını güzelleştiren bi adamdı ki... Gerçekten çok üzüldüm.

***

Berna Arıcı: Nur içinde yat Kamil Sönmez... Ailesinin ve Sevenlerinin başı sağolsun. :((