Magazin Ünlü isimler depremzedeler için toplandı!

Ünlü isimler depremzedeler için toplandı!

Paylaş
Ünlü isimler depremzedeler için toplandı!

Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) ünlü isimleri bir araya getirerek depremden zarar gören çocuklar için neler yapabilecekleri konusunda toplantı yaptı. Derneğin yaptığı açıklamada "Devletin ve toplumun ayrılmaz bir parçası olan sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşeni yapmak istiyoruz! Sivil toplum göreve hazır!" denildi. Toplantıya katılanlar arasında Merve Dizdar, Hatice Şendil, Selma Ergeç, Pınar Sabancı, Özge Gürel, Nilperi Şahinkaya, Ahu Yağtu, Şükrü Özyıldız, Kerem Bürsin, Burcu Biricik, Dilan Çiçek Deniz, Başak Dizer ve daha birçok yıldız vardı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük bir yıkım yaşayan Hatay, 20 Şubat akşamı da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Hatay'daki depremler, birçok çevre ili de şiddetli bir şekilde etkiledi.

Haberin Devamı

ÜNLÜ İSİMLERDEN DESTEK

Toplam 11 ilde yıkıma yol açan felaketler sonrası sanat camiası tek yürek oldu. Bağış ve yardım çağrıları için sosyal medya hesaplarını kullanan ünlüler, 6 Şubat'tan bu yana pek çok paylaşım yaptı.

UCİM İLE TOPLANTI

Son olarak Hatice Şendil, Serkan Çayoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Aslı Tandoğan gibi isimler, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) yöneticileriyle toplantı yaptı.

Ünlü isimler ve ekip, ‘Önümüzdeki günlerde depremzedeler için nasıl bir çalışma yapabiliriz’i konuşmak için bir araya geldi.

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK İSTİYORUZ'

Oyuncu Serkan Çayoğlu, “Sivil toplum kuruluşları olarak, üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Sivil toplum göreve hazır!” dedi.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU'

“Asrın felaketini yaşıyoruz” diyen Şendil ise, “Türkiye tek yürek oldu. Deprem dolayısıyla refakatsiz kalan çocuklarımız, bebeklerimiz, depreme birinci derecede yakalanan çocuklarla aileler, yalnız kalan kadınlarımız ve önümüzdeki bir ay içinde 24 bin anne olacak kadınlarımız için, hastane, psikolojik destek ve okul süreçlerine destek olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.