Magazin Ünlülerin isimleri satışa çıktı

Ünlülerin isimleri satışa çıktı

Paylaş
Ünlülerin isimleri satışa çıktı

Bir şirket, ünlü isimlerin domain'lerini ucuza kapattı ancak hiçbir ünlü firmaya yüz vermedi

Süreyya Yalçın, Naz Elmas, Burcu Kara, Bade İşçil, Zeynep Mansur, Aslı Tandoğan gibi ünlü yıldızların isimlerini taşıyan domain'ler (alan adı) bir şirket tarafından satışa çıkarıldı! Akşam'a konuşan şirket yetkilisi, bugüne kadar oyuncu Aslı Tandoğan ve şarkıcı Zeynep Mansur'un menajerleri aracılığıyla kendileriyle temasa geçtiklerini, ancak fiyatı yüksek buldukları için domain'i almadıklarını söyledi. Şirketin, ünlü isimlere 'çektiği' fiyatlar ise şöyle:

sureyyayalcin.com: 3000 dolar.
aslitandogan.com: 1750 dolar.
zeynepmansur.com: 1500 dolar.
badeiscil.com: 1250 dolar.
nazelmas.com: 1000 dolar.
bernalacin.com: 500 dolar.

Hiçbir ünlüden teklif gelmediği için hayalleri suya düşen uyanık girişimci, 'Domain'lerin talibi çıkmadığı için fiyatları da uzun süredir aynı şekilde duruyor. Süreyya Yalçın'ın en popüler olduğu dönemde, sureyyayalcin.com'u satışa çıkardık. '3 bin doları kesin verir' dedik ama ses çıkmadı' diye konuştu.

İSTEYEN ÇOK ÖDEYEN YOK

DAHA önce de Eda Taşpınar, Süreyya Yalçın ve İvana Sert gibi sosyetik ikoncanların 'com' uzantılı domain'leri, üçüncü kişilerin eline düşmüştü. İnternet simsarları, İvana Sert için 50 bin TL, Eda Taşpınar için 1500 TL, şu an 3 bin dolara satışta olan Süreyya Yalçın için ise 1000 TL istemişti. Tarkan, Deniz Akkaya, Tuğba Özay gibi popüler isimler de başkaları tarafından isimlerine ait alınan domain'lerle ilgili yasal işlem başlatmıştı.

Haberin Devamı