Magazin Unutursak kalbimiz kurusun

Unutursak kalbimiz kurusun

Paylaş
Unutursak kalbimiz kurusun

6 Şubat 2023’ü unutmak ne mümkün... Tam 53 bin 537 can gitti... Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ yıkıldı, Türkiye ağladı... Acımız hâlâ çok taze... Felaketin birinci yılında ünlü isimler deprem bölgesine geri döndü. Bazıları da sosyal medyadan üzüntüsünü paylaştı.

Hatay’da yaşayan 17 akrabasını kaybeden müzisyen Karsu, bu önemli günde memleketindeydi. Yanında müzik aletleri getiren Karsu, Antakya’da müzik okulu açacağını duyurdu. Şarkıcı Elif Buse Doğan, Hatay Samandağ’da kütüphanede çocuklarla vakit geçirdi. “Acımız, yasımız ve kenetlenmemiz hep birlikte” dedi. Hatay’a giden Ayşe Tolga “Burada hâlâ vefa, yardımlaşma, dayanışma, insanlığı görüyoruz. Gözlerimiz yaşlarla, güzel insanlara sarılıyoruz” diye konuştu ve Duygu Demirdağ’ın burada çektiği ‘Kalanların Hikayesi’ belgeselini duyurdu.

Haberin Devamı

YILMAZ ERDOĞAN: Hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyoruz. Unutmayacağız…

NİLÜFER: Binlerce canımızı kaybettiğimiz bu büyük felaketi unutmadık. Bir kez daha başsağlığı diliyorum.

NUR FETTAHOĞLU: 1 yıl önce bugün; binlerce kişi sevdiklerine son kez sarıldı. Son kez gülüp, son kez mutlu oldu. Bugün hepimizin son günü, son saati, son anı olabilir. Hayatımızın ve sevdiklerimizin kıymetini bilelim.

DEPREM ÇANTASINA TEŞVİK

NEBAHAT ÇEHRE: Nebahat Çehre, sosyal medyada yaptığı açıklamada “Altın Kelebek Ödül Töreni’nde giydiğim Cihan Nacar imzalı kıyafetimi deprem çantasını hazırlayıp beni tag’leyen bir takipçime hediye edeceğim” dedi. Böylece herkesi depreme karşı hazırlıklı olma konusunda teşvik etmiş oldu.

Haberin Devamı

HAMDİ ALKAN: Kaybolan, yitip giden, çocukluğum, gençliğim... Ve toprağa karışan dostlarım, akrabalarım... Antakya benim nefesimdi. Öyle kalacak.

MELEK BAYKAL: Bir mezarlık düşünün herkesin ölüm tarihi aynı. Allahtan rahmet diliyorum.

ZEYNEP SEVER DEMİREL: O gece o felaketi yaşayan herkes benim gibi biliyor ki bir daha eskisi gibi olması belki de uzun yıllar alacak.

‘ÖLMEKTEN BETER’

HADİSE: Olamaz… Unutamayız… Devam edemeyiz… Orda hala insanlar ağlıyorken biz burada gerçekten gülemeyiz. Hatay’a gittim, çocukları gördüm, anneleri gördüm. ‘Ölmekten beter’ hissini yaşadım.

SİBEL CAN: Acımız ebedi... Zor zamanlarda birlikte mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu gördük.

ZEYNEP BASTIK: Bu gece gökyüzünde yıldızlar değil, sevdiklerimiz var.

ELİF BUSE DOĞAN: Elif Buse Doğan, kütüphanede çocuklara kitap okudu.

KARSU: Karsu, memleketi Hatay’da müzik okulu açacak.

ACUN ILICALI: Unutmadık, unutmayacağız!

FARAH ZEYNEP ABDULLAH: 6 Şubat iyileşemez koskoca bir kara leke olarak kalacak.

AYŞE TOLGA: Gözlerimiz yaşlarla, güzel insanlara sarılıyoruz.