Magazin Vatanım Sensin'de 'Mustafa Kemal Paşa'nın Askerleri' sahnesi

Vatanım Sensin'de 'Mustafa Kemal Paşa'nın Askerleri' sahnesi

Paylaş
Vatanım Sensin'de 'Mustafa Kemal Paşa'nın Askerleri' sahnesi

Vatanım Sensin 20. Bölüm'de izleyiciyi etkileyen birçok sahne vardı. Bunların arasında en etkileyici olanı ise Mustafa Kemal Paşa'nın Askerleri sahnesiydi. İşte o sahne...

Vatanım Sensin 20. Bölüm'de; İtilaf Devletleri ajanı İngiliz Charles Hamilton, Eşref Paşa ile bir iş birliği yapar.
Hamilton ile iş birliği yapan Eşref Paşa'ya bazı vaatler sunulur.

Bunun karşılığında savaşın gidişatını belirleyecek silahların, İngilizlere verilmesi gerekmektedir. Eşref Paşa'nın kabul ettiği bu anlaşmayı, Yüzbaşı Yakup kısa sürede öğrenir.

Durumu Cevdet ile paylaşır. Cevdet ile Eşref Paşa'nın yüzleşmesi ise gerçekleri ortaya çıkarır.

Eşref Paşa'nın vatanı satmasına mani olmak isteyen Cevdet, onu öldürmeye hazırdır. Lakin Eşref Paşa'nın kaleme aldığı mektup, gizli yürütülen bir planın olduğunu ortaya çıkarır.

Eşref Paşa ise askerleri toplayıp onlara Yunan askerlerine yenilmeyeceklerine dair bir konuşma yapmaktadır ve konuşma sırasında askerleri 'Mustafa Kemal'in Askerleri' diyerek motive eder. İşte o sahne...


ÖZRÜNÜZ KABUL EDİLDİ KÜÇÜK HANIM


Öte yandan Hilal ve leon arasında sular durulmak bilmiyor. Hilal, hasta yatağında uyuyor sandığı Leon'a duygularını söylüyor. Leon'dan gelen beklenmedik cevap, ikiliyi birbirlerine yakınlaştırıyor.

Postane baskınında Ali Kemal'i tutuklayan Teğmen Leon, Hilal'in sıktığı kurşunla vurulmuştu. Kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan Leon, gözlerini açar ve hayata tutunmayı başarır. Yaptıklarından pişmanlık duyan Hilal, Leon'un uyuduğu sırada özür diler. Leon ise uyanmış ve Hilal'i dinlemektedir. Hilal'in özrünü kabul eden Leon, ilk defa elini tutar ve bu kez Hilal de buna karşılık verir.


İşte Leon'un Hilal'e karşılık verdiği o sahne...


EŞREF PAŞA'YA BÜYÜK İHANET


Eşref Paşa ve vatanseverler Yunan Ordusu ile savaşıyor; Miralay Tevfik, Eşref Paşa'yı öldürüyor!

Yunan Ordusu'nun peşinde olduğu Eşref Paşa, vatansever Türkler ile savaşmaya hazırlanır. Karşılaşan iki ordu, savaşmaya başlarlar. Yunan Ordusu'nun galip geldiği savaş büyük bir ihanetle sonlanır. Eşref Paşa ile cenk etmeye gelen Miralay Tevfik, geri çekildikleri sırada onu sırtından vurur. Tevfik'in bu ihaneti, Eşref Paşa'nın canına mal olur.





Vatanım Sensin 21. bölümde Azize her şeyi öğreniyor mu?

Haberin Devamı