Vedat Milor kimdir? İlk buluşmada hesabı kim ödemeli?
Vedat Milor'un geçen hafta "Menemen soğanlı mı yoksa soğansız mı?" sorusu gündemi epey bir meşgul etti. Ankette en çok yüzde 51'le "Soğanlı" galip geldi. Böylelikle bu tartışma son bulurken ünlü gastronomi yazarı bu kez da "İlk buluşmada hesabı kim ödemeli?" sorusunu yöneltti.
Gastronomi yazarı, TV programcısı ve akademisyen Vedat Milor geçen hafta epey bir gündem oldu. Milor, "Menemen soğanlı mı yoksa soğansız mı?" diyerek tartışmanın fitilini ateşledi. Yaptığı anket sonucunda "Soğanlı" şıkkı yüzde 51'le galip geldi. Menemen konusu gündemden düşerken ünlü sunucunun bugün "İlk buluşmada hesabı kim ödemeli?" sorusu yeni bir tartışma yarattı. Bakalım bu anketin sonucu ne olacak?
VEDAT MİLOR KİMDİR?
Vedat Milor, 10 Ekim 1955 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.
Galatasaray Lisesi'nde yatılı okuyan Milor, mezuniyetinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde okumaya başladı.
Buradaki eğitimini de tamamladıktan sonra Ardından London School of Economics'te okumaya başladı.
1986 senesinde, doktora tezi için bir yıl Fransa'da kaldı. 1990 senesinde Sosyoloji doktorasını tamamladı. Tezi "Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in", o sene Amerika'da, American Sociological Association tarafından senenin en iyi doktora tezi seçildi.
Eğitim serüveninin ardından askerlik vazifesini de yerine getiren Milor, 1991 senesinde Dünya Bankası'nda işe başladı. İki sene Dünya Bankası'nda çalıştıktan sonra New Jersey’de yer alan Princeton Üniversitesi'nde bir yıl misafir öğretim üyeliği yaptı.
Bir süre de Stanford Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldı. Burada da %10 derecesine girerek mezun olduktan sonra aynı okulda doçent oldu.
2005 senesinde Türkiye'ye geldikten sonra, bir süreliğine Koç Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler dersi veren Milor, 2005 senesinden beri köşe yazıları yazıyor.
NTV'de prime time'da haftada üç kez yayınlanan “Vedat Milor'la Tadı Damağımda” adlı programını sundu.
- Günlük burç yorumları! Filiz Özkol yazdı: Başak, Akrep, Balık ve diğer burç yorumları
- Hakkari'de kadınların el emeğiyle toplanıyor! Kolesterolü damardan silip bağışıklığı kuvvetlendiriyor! Yemeğe katıp kaşık kaşık yiyince vücudu dipçik gibi yapıyor
- Yılda 15 gün görülen ‘dağ lalesi’ görsel şölen oluşturuyor
- Evde doğal kolajen yapımı! Takviye ürünlere para saçmayın: 2 yemek kaşığı elma sirkesiyle karıştırmak yetiyor
- Türkiye'den Avrupa'nın dört yanına kapış kapış satılıyor! Karaciğeri resetleyip vücuda demir yüklüyor! Tıkalı damar yollarını anında açıyor