Magazin Yusuf Güney kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yusuf Güney Survivor 2023’te yarışacak

Yusuf Güney kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yusuf Güney Survivor 2023’te yarışacak

Paylaş
Yusuf Güney kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yusuf Güney Survivor 2023’te yarışacak

Yusuf Güney Survivor 2023’te yarışacak. Acun Ilıcalı merakla beklenen yeni sezon Survivor yarışmacılarını açıklamaya devam ediyor. Ilıcalı tarafından yapılan açıklamaya göre, Berdan Mardini, Ümit Erdim ve Murat Eken’in ardından Survivor’un 4. Yarışmacısı Yusuf Güney oldu. Peki, Yusuf Güney kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte ayrıntılar…

Pop müziğin sevilen ismi Yusuf Güney, TV8’in fenomen yarışması Survivor’un 2023 sezonunda yarışmacı olarak yer alacak. Konuyla ilgili açıklama Acun Ilıcalı’dan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ilıcalı 'Sevgili Yusuf Güney Survivor 2023 kadrosuna dahil oldu, başarılar dilerim' ifadelerini kullandı…

Haberin Devamı

YUSUF GÜNEY KİMDİR?

Yusuf Güney 5 Haziran 1984 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi ancak aslen Gümüşhane Kelkitlidir. 14 yaşına kadar Trabzon'da yaşayan ünlü şarkıcı sonrasında ailesiyle birlikte Londra'ya taşındı.

İlk albümünü piyasaya sürmeden önce Londra'da yaşayan Yusuf Güney, Londra'da çalıştığı bir şirkette başarılı olması nedeniyle genç yaşta pazarlama müdürlüğü yaptı.

2005 yılının Haziran ayında Türk pop müzik sanatçısı Rafet El Roman'ın Londra'da verdiği bir konserinde sanatçıyla tanışmasıyla müzik dünyasına ilk adımını attı.

Yusuf Güney, o günden sonra beste çalışmalarını hız verdi ve ilk bestesi "Aşk-ı Virane" Rafet El Roman'ın 2008 tarihli albümü Bir Roman Gibi'de kendine yer buldu. Rafet El Roman ile bu şarkıda bir düete imza atan şarkıcı, bu parçaya çekilen video klipte de sanatçıya eşlik etti. Şarkı oldukça başarılı oldu ve Billboard Türkçe Top 20 Listesi'nde tam 17 hafta bir numarada kaldı. 2009 yılında düzenlenen geleneksel Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde de bu şarkı, "Yılın Şarkısı" seçildi.

Haberin Devamı

YUSUF GÜNEY SURVİVOR 2023’TE YARIŞACAK

Acun Ilıcalı Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Sevgili Yusuf Güney #Survivor2023 kadrosuna dahil oldu, başarılar dilerim.” İfadelerini kullandı.